Gezi Parkı eylemleri

Berkin toprağa verildi

Gezi olayları sırasında yaralanan, 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin'in cenazesi, Türkiye'de son yılların en kalabalık törenlerinden biriyle toprağa verildi.

Yüzbinlerce kişiden oluşan kalabalık Mecidiyeköy'den Şişli Camii'ne kadar uzandı. [Güray Ervin - Al Jazeera]

berkin elvan için ilk tören okmeydanı cemevi'nde düzenlendi. berkin'in cenazesi, cemevinden çıkarılmasının ardından önce gaz kapsülünün başına isabet ettiği yere götürüldü. orada cenaze aracına koyuldu. cenaze aracının ardından kalabalık şişli meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. berkin'in cenazesi feriköy mezarlığı'nda toprağa verildi.

cenaze, okmeydanı'ndan şişli'ye yüz binlerce kişi eşliğinde götürüldü.

kalabalık mecidiyeköy'den şişli camii'ne kadar uzandı. taksim tarafından gelen gruplar ise harbiye'den camiye kadar insan seli oluşturdu.

istanbul'daki yürüyüş sırasında polis müdahalesi olmadı. kortejden bir grup yol üzerindeki adalet ve kalkınma partisi (ak parti / akp) şişli seçim koordinasyon merkezi'ne taş attı. büronun camları kırıldı. taş atanları kortejde yer alan başka bir grup durdurdu.

Berkin'in cenazesi Feriköy Mezarlığı'nda defnedildi. [AA]

siyasi partilerden de katılım oldu

mecidiyeköy metrobüs durağında da küçük çaplı gerginlikler yaşandı. bu gerginlikler de kortejdeki diğer gruplar tarafından engellendi.

okmeydanı'ndaki tören öncesinde ise kalabalık 'berkin elvan ölümsüzdür', 'berkin elvan, 15'inde bir fidan', 'katil erdoğan' gibi sloganlar attı.

buradaki törene cumhuriyet halk partisi'nden (chp) istanbul büyükşehir belediyesi başkan adayı mustafa sarıgül ve milletvekilleri süleyman çelebi, musa çam, erdoğan toprak ve ihsan özkes gibi isimler katıldı.

halkların demokratik partisi (hdp) ve barış ve demokrasi partisi'nden (bdp) sırrı süreyya önder, sebahat tuncel ve levent tüzel de törendeydi.

ergenekon davasından tahliye olan gazeteci tuncay özkan da okmeydanı cemevi'ne taziyeye geldi.

 

 

mitinglerde müzik yok

30 mart yerel seçimleri için mitinglerine devam eden muhalefet partileri chp, milliyetçi hareket partisi (mhp) ve bdp bugünkü mitinglerinde seçim şarkılarının çalınmayacağını duyurdu.

chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu cenazeye çelenk gönderdi.

başından vuruldu

berkin elvan, gezi olayları sırasında okmeydanı'ndaki evinden ekmek almak için sokağa çıktığı sırada polisin attığı biber gazı kapsülüyle başından vurulmuştu.

yaklaşık 9 ay boyunca komada kalan berkin'in sağlık durumu geçen hafta bozuldu. ailesi, vurulduğu sırada 45 kilo olan berkin'in 16 kiloya düştüğünü duyurdu.

15 yaşındaki berkin elvan 11 mart salı sabahı hayatını kaybetti.

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;