Şampiyonlar Ligi

Beşiktaş tek golle yıkıldı

Beşiktaş’ı Londra’da 1-0 yenen Arsenal, Şampiyonlar Ligi’nde art arda 17’nci kez gruplara kaldı. Beşiktaş yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek.

Konular: Spor, Futbol, Beşiktaş
Alexis Sanchez'in golü ilk yarının bitimine 20 saniye kala geldi. [Fotoğraf: Reuters]

londra’da, emirates stadı’nda oynanan maçın ilk tehlikeli atağı arsenal'dan geldi. sekizinci dakikada topla ceza alanına giren wilshere'in vuruşu az farkla yandan auta çıktı.

bu pozisyondan bir dakika sonra kaleci tolga'nın uzaklaştırmak istediği top cazorla'da kaldı. ispanyol futbolcunun aşırtma vuruşunda, top bir kez daha yandan auta gitti.

38’de wilshere ile ceza alanında girdiği ikili mücadele sonrasında yerde kalan motta, penaltı bekledi ancak portekizli hakem pedro garcia oyunu devam ettirdi.

41’de bu kez ramon motta wilshere’in müdahalesiyle ceza sahasında yerde kaldı ama hakem bir kez daha oyunu devam ettirdi.

45+1’de wilshere ile mesut'un verkaçında top ceza alanındaki sanchez'in önünde kaldı. bu futbolcunun yerden vuruşu ilk yarının skorunu belirledi: 1-0.

53’te alexis sanchez’in sağ çaprazdan çektiği şutta tolga zengin iyi bir refleksle topu kornere çeldi.

65’te arsenal savunmasının hatasıyla topu önünde bulan demba ba dar açıdan sert vurdu ama top yan ağlarda kaldı.

75'te arsenal ikinci gole çok yaklaştı. önce cazorla'nın vuruşunda pedro franco yatarak golü önledi, ardından chamberlain'in kale alanında yaptığı vuruşta tolga başarılıydı. pozisyonun devamında mustafa pektemek'i düşüren debuchy, ikinci sarı kartla oyun dışı kaldı.

arsenal'in 10 kişi kalmasının ardından baskısını artıran beşiktaş, kendisine turu getirecek golü bulamadı ve arsenal 1-0'lık skorla şampiyonlar ligi'nde art arda 17'nci kez gruplara kaldı. bu istatistikte arsenal'in önündeki tek takım 18'inci kez gruplarda mücadele edecek real madrid. 

sanırım ismail köybaşı’na  bir müdahalem oldu. fakat karar hakemin. ismail topu alırken ayağım kaydı. hakem genel olarak iyi bir iş çıkarttı diyebilirim.

beşiktaş ise yoluna uefa avrupa ligi grup aşamasında devam edecek.

slaven bilic tribündeydi

olimpiyat stadı'nda hakeme itirazı nedeniyle ceza alan beşiktaş teknik direktörü slaven biliç rövanşı tribünlerden izledi. sakatlığı geçen atiba hutchinson ise ilk 11’de yer aldı.

arsenal cephesindeyse, istanbul’daki maçta kırmızı kart gören aaron ramsey’nin yanı sıra sakatlıkları bulunan olivier giroud ve mikel arteta beşiktaş karşısında forma giyemedi.

ilk maçta oynamayan mesut özil ise rövanşa ilk 11’de çıktı. debuchy'nin kırmızı kart görmesinin ardından yerini chambers'a bıraktı.

uefa şampiyonlar ligi kuraları perşembe, uefa avrupa ligi kuraları cuma günü çekilecek.

kaynak: al jazeera ve aa
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;