Beşiktaş

Beşiktaş zirveyi kaptırdı

Süper Lig'de 21'inci haftaya lider giren Beşiktaş, Eskişehir'e 1-0 yenildi. Haftayı Galatasaray ya da Fenerbahçe lider kapatacak.

Beşiktaş, ilk yarıda gelen gole engel olamadı. [Fotoğraf: AA]

bu sonuçla 47 puanda kalan beşiktaş'ın ligdeki dört maçlık galibiyet serisi sona ermiş oldu. galatasaray'ın 48, bir maçı eksik fenerbahçe'nin ise 46 puanı var. düşme hattından uzak kalmaya çalışan eskişehir ise art arda ikinci galibiyetini aldı ve puanını 23'e yükseltti.
 

21. HAFTA

erciyes 3-0 konyaspor
başakşehir 1-0 gaziantep
bursaspor 1-1 rizespor
sivasspor 2-3 galatasaray
balikesir 0-1 gençlerbirliği
mersin 2-1 karabükspor
kasımpaşa 1-1 trabzonspor
eskişehirspor 1-0 beşiktaş
fenerbahçe 1-2 akhisar bld.
 

maçın 18'inci dakikasında gelişen eskişehirspor atağında, mori'nin karşı karşıya pozisyonda çektiği şut kaleci cenk gönen'in bacaklarının arasından geçti. cenk'e çarpıp yavaşlayan topu tamamlayan kaan kanak, takımını öne geçirdi.

eskişehirspor ikinci yarıda da önemli pozisyonlar yakaladı. 49'da lawal, 50'de ise kaan, cenk'i aşamadı.

52'de angelo'nun kafa vuruşunda da önce cenk, ardından üst direk gole izin vermedi.

kalan bölümde iki takımın da skoru değiştirme çabaları sonuç vermedi ve eskişehirspor karşılaşmadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı.

'rotasyon yüzünden yenilmedik'

beşiktaş teknik direktörü slaven bilic, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, ikinci yarı yorgunluk belirtilerinin ortaya çıktığına işaret ederek, "maç öncesinde bu senaryoyu öngörebiliyorduk. liverpool deplasmanından sonra en zor deplasman maçına çıktık. bu zor koşullarda kazanmak için gereken enerjiyi ortaya koyamadık" diye konuştu.

maçı kaybetmelerinin nedeninin rotasyon olmadığını savunan bilic, şunları kaydetti:

"maçı kaybettiğimiz için bir teknik direktörün bazı yanlış seçimler yaptığını söyleyebilirsiniz. bugünkü maçı kaybetmemizin nedeni rotasyon değil. bu akşam oyuncularla ilgili yaptığımız değişikliklerin sebebi rotasyon değildi. liverpool maçından oynamayan, süre alamayan bazı oyuncuları kullandık. takımın buradaki seviyesini ve direncini mümkün olduğu kadar yüksek tutabilmekti."

eskişehirspor teknik direktörü michael skibbe ise maç boyunca mücadele edip, her türlü savaşı verdiklerini söyleyerek, "ikinci yarıda çok iyi kontrataklara çıkıp, onları iyi değerlendirmeye çalıştık. bu galibiyeti hak ettik. takımın performansından ziyade taraftarlarımızın gösterdiği performans mükemmeldi" diye konuştu.

demba ba son anda kadrodan çıkarıldı

eskişehir maçı öncesi takımla birlikte ısınmaya çıkan beşiktaş'ın senegalli golcüsüsü demba ba, ağrıları artınca kadrodan çıkartıldı. ba'nın yerine mustafa pektemek ilk 11'de oynadı.

beşiktaş'ta ayrıca tolga zengin, alexander milosevic, ismail köybaşı ve cenk tosun, sakatlıkları nedeniyle forma giyemedi.

ev sahibi takımda ise tedavileri süren ömer şişmanoğlu, hürriyet gücer, mirkan aydın, jerry akaminko ve nzuzi toko beşiktaş maçının kadrosunda yer almadı.

eskişehirsporlu futbolcular, ısınmaya üzerinde mersin'den öldürülen üniversite öğrencisi özgecan aslan'ın fotoğrafının bulunduğu tişörtle çıktı.

kaynak: al jazeera ve aa
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;