Türkiye Süper Ligi

Beşiktaş’ı Demba Ba uçurdu

Beşiktaş, Başakşehir’de konuk ettiği Kasımpaşa’yı Demba Ba’nın ilk yarıda attığı gollerle 2-0 yendi. Siyah beyazlılar maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Konular: Spor, Futbol, Beşiktaş
Demba Ba bu sezon ligdeki gol sayısını beşe yükseltti. [Fotoğraf: AA]

beşiktaş böylece bu sezon ilk defa istanbul’da ev sahibi olarak çıktığı bir maçı kazanmış oldu. beşiktaş’ın sivasspor’u yendiği maç ankara’da oynanmıştı.

puanını 20'ye yükselten siyah beyazlılar hem son altı sezonun en iyi 10’uncu hafta performansına ulaştı hem de 19 puanlı fenerbahçe’yi geçerek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

10. hafta

rize 0-2 başakşehir
akhisar 1-1 mersin
galatasaray 0-3 trabzon
gençlerbirliği 2-2 karabük
konya 2-0  gaziantep
eskişehir 2-1 erciyes
beşiktaş 2-0 kasımpaşa
balıkesir 1-3 sivas
bursa 1-1 fenerbahçe


tempolu başlayan maçta beşiktaş, henüz beşinci dakikada demba ba ile ilk net pozisyonunu buldu. sosa'nın sağdan ortasında altıpasın önünde boş pozisyonda topla buluşan senegalli forvet, kötü bir kafa vuruşu yapınca kaleci isaksson, topu iki hamlede kontrol etti.

bir dakika sonra kasımpaşa ceza alanı içinde topa hamle yapan sosa, mert'in hamlesiyle yerde kalınca siyah beyazlılar penaltı bekledi. ancak hakem özgür yankaya devam kararı verdi.

23’te kasımpaşa tehlikeli geldi. tunay’ın ceza sahasından çektiği şutta, necip topu çizgiden kafayla çıkardı.

26’da gökhan'ın soldan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde topa hamle yapan ersan, ilk süper lig maçına çıkan 19 yaşındaki mert kula'nın müdahalesiyle yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi.

beşiktaş'ın ligde 40 maç sonra kazandığı ilk penaltı atışında demba ba, topu kalecinin tersine atarak takımını öne geçirdi.

45’te necip’in kafayla aşırdığı topa altıpas önünde kafayı vuran demba ba, beşiktaş’ın soyunma odasına iki farklı üstünlükle girmesini sağladı.

54’te tunay'ın kullandığı serbest vuruşta top barajdan sekip altıpas çizgisi üzerinde bomboş pozisyonda bulunan oscar scarione'ye geldi. scarione'nin gelişine çektiği şut az farkla üstten dışarı çıktı.

77'de kasımpaşa'nın kazandığı serbest vuruşta babel'in şutunda direk gole izin vermedi.

85'te ceza sahasında topla buluşan demba ba rakibinden sıyrıldı ama karşı karşıya pozisyonda kötü vurdu. saniyeler sonra bu kez oğuzhan özyakup ceza sahası dışından etkili vuramadı.

kalan dakikalar başka gol getirmeyince üç puan 2-0'lık skorla beşiktaş'ın oldu.

arveladze: penaltılar biraz kolay çalınıyor

kasımpaşa teknik direktörü shota arveladze, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, "güzel ve tempolu maçtı. pozisyona girdik, önemli dakikalarda pozisyonlar bulduk. 1-0'dan sonra da pozisyon yakaladık, atamadık. ilk yarının son dakikasında yediğimiz ikinci golle oyun kırıldı ve bizim için zor oldu" diye konuştu.

penaltı pozisyonuyla ilgili bir soruya gürcü teknik adam, "pozisyonu gördüm, 'yok' diyemem, 'var' demek de istemem" yanıtını verdi. arveladze, sadece hakemleri eleştirmediklerini, futbolcuların da hataları olduğunu belirterek, "suratına elini kaldırırsan, tabii kolay olmaz. futbolcularda da hata var ama biraz kolay çalınıyor penaltılar" dedi.

iyi bir oyun ortaya koyduklarını söyleyen beşiktaş teknik direktörü slaven bilic ise, başakşehir fatih terim stadyumu'nda oynamaya devam edebileceklerini belirtti.

stoper mevkiinde oynamak zorunda kalan necip'e de değinen hırvat teknik adam, "necip için sağ açık da oynadığını söylediler. iyi de oynamış. kendisi beşiktaşla doğmuş ve yaşayan bir oyuncu. bazı hatalar yaptığında hem medya hem taraftarlarımız onu değerlendirirken adil davranmadıkları oluyor. örnek kayseri erciyesspor maçı... hiçbir zaman şikayet etmiyor. gerektiğinde sağ bek, gerektiğinde stoper oynuyor. stoper oynadığında mascherano gibi modern oynuyor. ideal pozisyonu orta saha kabul ediyoruz ama bütün boşlukları dolduruyor. onu pulp fiction'daki mr. wolf'a benzetiyorum" diye konuştu. 

iki takımda da as stoperler yoktu

beşiktaş'ta, kırmızı kart cezalıları pedro franco ve ismail köybaşı ile sakatlıkları bulunan tomas sivok, tolga zengin ve uğur boral, kasımpaşa karşısında forma giyemedi.

beşiktaş teknik direktörü slaven bilic, franco ve sivok'un yokluğunda savunmanın göbeğinde ersan gülüm-necip uysal ikilisine görev verdi.

kasımpaşa da beşiktaş karşısına altı futbolcusundan yoksun çıktı.

sezon başından beri defansın ortasında görev alan ryan donk ile barış başdaş, beşiktaş karşısında sarı kart cezalısı oldukları için oynayamadı. bu iki oyuncunun yerine ilhan eker ile mert kula forma giydi.

sakatlıkları bulunan tabare viudez, orhan şam, eren derdiyok ve sanharib malki de beşiktaş karşısında takımdaki yerlerini alamadı.

beşiktaşlı taraftarlar, başakşehir fatih terim stadı'nda oynanan karşılaşmada tribünleri dolduramadı. özellikle kale arkası tribünlerde boşluklar gözlenirken, 17 bin kapasiteli statta 7 bine yakın sporsever yer aldı.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;