Türkiye - İsrail ilişkileri

Biden, Netanyahu ile Türkiye'yi görüştü

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ile görüştü. Biden'ın gündeminde İsrail - Türkiye ilişkileri ve Doğu Akdeniz’deki enerji işbirliği vardı.

abd başkan yardımcısı joe biden, israil başbakanı binyamin netanyahu ile türkiye-israil ilişkilerinin geliştirilmesini de ele alan bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. beyaz saray’dan görüşmeye ilişkin yapılan kısa açıklamaya göre biden, isviçre’nin davos kentindeki görüşmenin devamı niteliğinde bugün israil başbakanı binyamin netanyahu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

biden, netanyahu ile görüşmesinde türkiye-israil ilişkilerinin ilerletilmesi çabalarının yanı sıra doğu akdeniz’deki enerji işbirliğinin geliştirilmesini de ele aldı. biden daha sonra da güney kıbrıs rum yönetimi lideri nikos anastasiadis ile görüşerek kıbrıs sorunu'nun çözümü ve enerji işbirliği hakkında konuştu.

joe biden, davos'taki dünya ekonomik forumu'nun ardından geçtiğimiz hafta türkiye'ye geçerek resmi temaslarda bulunmuştu.

kaynak: aa, reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;