2014 FIBA Dünya Kupası

Brezilya ve Litvanya çeyrek finalde

Yeni Zelanda'yı 76-71 yenen Litvanya çeyrek finale yükseldi. İkinci turun bir diğer maçında Brezilya, Arjantin'i 85-65 mağlup ederek son sekize kaldı.

Konular: Spor, Basketbol
Litvanya, D Grubu'nu lider tamamlamıştı. [Fotoğraf: AA]

karşılaşmaya litvanya çok hızlı başladı. savunmada yeni zelanda’yı durduran avrupa temsilcisi, boş şutlarda isabet bolunca farkı çift hanelere çıkardı. litvanya’ya cevap veremeyen okyanusya temsilcisi ilk 10 dakikayı 23-9 geride tamamladı. 

ikinci çeyrekte daha dengeli bir görüntü çizen yeni zelanda farkı kapatmayı başardı. savunmada litvanya’yı durdurmayı başaran yeni zelanda devreye 36-28 yenik girdi.

soyunma odası dönüşü iki takım da hücumda etkili oldu. zor şutlarda isabet bulan takımlar yüksek skorlu geçen çeyrekte birbirlerine üstünlük sağlayamadı. son 10 dakikaya 58-50 litvanya üstünlüğü ile gidildi.

son çeyreğe yeni zelanda 9-0’lık seriyle başladı. skor bulmakta zorlanan litvanya, faul çizgisinden maça tutundu. corey webster’a karşılık jonas valanciunas’tan geldi. son iki dakikaya litvanya dört sayı avantajla girdi. hata yapmayan litvanya karşılaşmayı 76-71 kazanarak çeyrek finale yükseldi.

litvanya, çeyrek finalde avustralya'yı mağlup eden türkiye ile karşılaşacak. 

sırbistan son çeyrekte açıldı

yunanistan ile karşılaşan sırbistan, son çeyrekteki etkili savunmasıyla maçı 90-72 kazanarak çeyrek finale yükseldi.

karşılaşmanın ilk çeyreği oldukça çekişmeli geçti. iki takım da skor üretmekte sıkıntı yaşamadı. sırbistan ilk 10 dakikayı 23-20 öne kapattı. ikinci çeyrekte de oyunun gidişatı değişmedi. soyunma odasına sırbistan’ın 46-42 üstünlüğü ile girildi.

devre dönüşü yunanistan hücumlarda zorlanmaya başladı. farkı açan sırbistan son 10 dakika 64-55 önde girdi.

son çeyrekte hamle yapan yunanistan aradığını bulamayınca farkı 20’ye kadar çıktı. rahat bir oyun ortaya koyan sırbistan karşılaşmayı 90-72 kazandı.

brezilya arjantin'i rahat geçti

sırbistan'ın rakibinin belli olacağı karşılaşmada brezilya, arjantin'i 85-65 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. ilk çeyreği arjantin 21-13 önde kapatsa da bu dakikadan sonra oyuna ağırlığını brezilya koydu. etkili savunmasıyla arjantin'in skor bulmasını engelleyen brezilya kalan üç çeyrekte 72 sayı atarak farklı bir şekilde kazandı.

sırbistan - brezilya çeyrek final karşılaşması 10 eylül'de oynanacak.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;