Mahmud Ahmedinejad

Bursa'da Ahmedinejad'a protesto

Bursa'da eski başbakan Necmettin Erbakan'ın anma törenine katılan İran'ın eski cumhurbaşkanı Ahmedinejad konuşma yaptığı sırada protesto edildi. Protestocu 4 kişi bazı dinleyiciler tarafından dövülerek salondan çıkarıldı.

iran lideri dua edip konuşmaya başlarken, salondan protesto sesleri yükseldi. iran'ın suriye'deki beşşar esed yönetimine destek için asker göndermesine atıfta bulunan protestocular 'ahmedinejad dışarı' sloganı attı. göstericilere tepki gösteren salondaki dinleyiciler ise buna 'mücahit erbakan' sloganlarıyla karşılık verdi. ardından salonun arkasında arbede yaşandı. yanlarında suriye bayrağı bulunan 4 protestocu salondan çıkarıldıktan sonra emniyet müdürlüğü'ne götürülerek gözaltına alındı.

polis, protestocuların tören öncesi kongre merkezinin önünde sırt çantasını yere atıp konuşan t.ç.'nin arkadaşları olabileceğini söylediler. yaşanan bu gelişmelerden sonra konuşmak için salonda sahneye çıkan ahmedinejad'ın çevresindeki güvenlik önlemleri arttırıldı.

öncesinde de iran'ın eski cumhurbaşkanına protestolar vardı. etkinliğin yapıldığı kongre merkezinin önünde ahmedinejad'ı protesto eden bir kişi gözaltına alındı.ahmedinejad'ın merinos atatürk kongre ve kültür merkezi'ne intikal etmesinin beklendiği sırada üzerinde bomba olduğunu iddia eden bir kişi, iran liderini protesto etti. 

bu sırada elindeki çantayı fırlattığı gözlenen kişi, "ahmedinejad'ı burada istemiyoruz. toplantı burada yapılmasın. şebbihalar suriye'de çocukları öldürüyor" diye bağırdı.

bunun üzerine çevrede güvenlik önlemi alan polis ekipleri, kimliği henüz belirlenemeyen şüpheliyi etkisiz hale getirerek gözaltına aldı.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;