IŞİD

'Canlı bomba' şüphelisi öldürüldü

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıdan üç gün önce, canlı bomba saldırısı yapmayı planladığı yönünde istihbarat bulunan iki IŞİD üyesinin Suriye sınırında öldürüldüğü ortaya çıktı.

Konular: IŞİD, Türkiye
Suriye_sınırında_Çatışma
olay 25 haziran'da suriye sınırında meydana geldi.
sınırdan yasa dışı sınır geçiş teşebbüsünde bulunan 2 kişi, ikazlara uymayarak kaçmaya çalışmaları üzerine güvenlik güçlerinin müdahalesiyle öldürüldü.
anadolu ajansı'nın haberine göre öldürülen 2 işid üyesinden birinin, ankara ya da adana'da canlı bomba saldırısı yapmayı planladığı istihbarat raporlarına yansıyan muhammed arab olduğu belirlendi.
işid'cilerden diğerinin de muhanad khalad olduğu belirlendi.
muhammed arab'ın üzerinde 21 haziran'da şam'dan kamışlı'ya uçakla geldiğini gösteren bilet bulundu.
daha sonra yapılan incelemede 2 kişinin suriyeli olduğu ve işid üyesi "ebu ali" kod adlı mustafa demir ile irtibatları bulunduğu anlaşıldı.
kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;