Suriyeli Mülteciler

Çavuşoğlu'ndan Suriyeli sığınmacılar için çağrı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye'de sayıları 1 buçuk milyonu aşan Suriyeli sığınmacılarla ilgili durumun sürdürülebilir olmadığını söyledi; "Uluslararası toplum bu yükü paylaşmalı" dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'nin New York kentindeki Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nde “Güvenli liman Türkiye” sergisinin açılışında konuştu. [Fotoğraf: AA]

new york'ta birleşmiş milletler (bm) genel merkezi'nde düzenlenen "güvenli liman türkiye" sergisinin açılışında konuşan dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu, iç savaşın devam ettiği suriye'de insani kriz ve trajedinin devam ettiğini hatırlattı.

türkiye'de 1 buçuk milyondan fazla suriyeli sığınmacının olduğunu ifade eden çavuşoğlu, 220 bin suriyelinin de sınır yakınlarında yaşadığını söyledi.

"bu devasa insani felaket ve şu andaki durum türkiye için sürdürülebilir değildir. bunun etkileri sadece türkiye'de değil bütün bölgede hissediliyor. uluslararası toplum bu yükü paylaşmalı ve uluslararası insancıl hukuk altındaki sorumluluklarını yerine getirmeli."

son olarak türkiye sınırında olan işid saldırısı altındaki kürt kasabası kobani'den kaçan 200 binden fazla suriyeli kürt de türkiye'ye sığınmıştı.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;