Türkiye

Ceylanpınar'da askerlere saldırı

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde Suriye sınırını geçmeye çalışan bir grup askerlere ateş açtı; iki asker hayatını kaybetti, bir asker yaralandı.

Konular: Türkiye
Suriye sınırında bulunan Doruklu Karakolu'nda görev yapan güvenlik güçlerine açılan ateşte iki asker şehit oldu. [Fotoğraf: Abdurrahim Aydın-Al Jazeera]

ceylanpınar ilçesinin suriye sınırında bulunan doruklu karakolu'nda görev yapan güvenlik güçlerine, akşam saatlerinde henüz tespit edilemeyen bir yerden ateş açıldı. olayda yaralanan üç asker, viranşehir devlet hastanesi'ne kaldırıldı. yaralı askerlerden adem dövüşken hayatını kaybetti. 

adem dövüşken'in mersinli ve 21 yaşında olduğu bildirildi.

saldırıda yaralanan askerlerden durumu ağır olan berat sağırkaya gaziantep'e sevk edildi. şahinbey araştırma ve uygulama hastanesi'ne getirilen yaralı asker tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

yaralı olarak viranşehir devlet hastanesi'ne kaldırılan yiğit şahan'ın tedavisi sürüyor.

vali izzettin küçük ile tugay komutanı ihsan başbozkurt yaralı askeri tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

suriye sınırındaki güvenlik önlemlerinin de artırıldığı belirtildi.

kaynak: al jazeera ve ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;