PKK

Ceylanpınar’da çatışma sesleri

Genelkurmay'ın PKK/PYD'nin yaptığını açıkladığı saldırıda üçüncü ölüm haberi geldi. Saldırının düzenlendiği Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde çatışmalar aralıklarla sürüyor.

Konular: Türkiye, Suriye
Çatışmalar Aşağı Doruklu ve Altınköy arasındaki kırsal alanda aralıklarla sürüyor. [Fotoğraf: AJT - Abdurrahim Aydın]

şanlıurfa valisi izzettin küçük, suriye sınırındaki çatışma iddialarını doğruladı. tedavi gördüğü hastanede şehit olan onbaşı yiğit şahan için düzenlenen törene katılan küçük, "olay taze şu an. çatışma devam ediyor. ceylanpınar ilçesine bağlı aşağı doruklu köyünde, iki veya üç kişi tahmin ediyoruz, pyd/pkk teröristleriyle çatışma devam ediyor. şu anda bir şey diyemiyorum. bizde herhangi bir yaralı yok. orası her anlamda takviye edilmiştir" dedi.

al jazeera'ye konuşan bir görgü tanığı "son iki saattir çatışma yok. bir pyd'linin öldüğü şeklinde bir haber aldık" dedi.

ceylanpınar cumhuriyet savcısı da olay yerinde incelemeler yaptı.

pazartesi gecesi ceylanpınar ilçesinde, yasadışı yollarla suriye'den türkiye'ye girmeye çalışan silahlı grubun güvenlik güçlerine ateş açması sonucu üç asker şehit olmuştu.

genelkurmay başkanlığı'ndan daha önce yapılan açıklamada, sınırın suriye tarafından türkiye istikametine yasadışı geçiş teşebbüsünde bulunan 10-15 kişilik gruba "dur" ikazında bulunulduğu, ikaza uymayan şahıslar tarafından nöbetçilere ateş açıldığı belirtilmişti.

açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"saldırı olayını müteakip, olay yerine karadağ ve aksoy hudut karakollarından süratle birer ani müdahale mangası sevk edilmiş olup, açılan ateşe ateşle karşılık verilmiştir. çatışmada en az altı pyd/pkk mensubu teröristin öldüğü değerlendirilmektedir."

kaynak: al jazeera, dha ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;