Amerika

'Chavez geç yemin edebilir'

Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı Maduro, yeniden seçilen liderin yemin töreninin anayasaya uygun olarak ertelenebileceğini söyledi.

Haberin Öne Çıkanları

Muhalefetin tezini reddetti

'Anayasaya saygı'

Komplikasyon geçirmişti

Chavez, 7 Ekim tarihinde yeniden devlet başkanlığına seçilmişti.
Chavez, 7 Ekim tarihinde yeniden devlet başkanlığına seçilmişti. [AFP]

küba’da kanser tedavisi gören venezuela devlet başkanı hugo chavez'in 10 ocak'ta düzenlenecek yemin törenine katılamaması halinde, yeminini yüksek mahkeme önünde daha sonra edebileceği açıklandı.

devlet başkan yardımcısı nicolas maduro, ülke televizyonlarında yayımlanan bir mülakatta, bazı muhalefet liderlerinin dile getirdiği, chavez'in yemin törenine katılamaması halinde genel seçimlerin tekrarlanması gerektiği görüşünü reddetti.

maduro, anayasaya göre chavez'in yemin töreninden sonra da görevinin başında olacağını, gerekirse daha sonraki bir tarihte yemin edebileceğini vurguladı.

'anayasaya saygı' çağrısı

bu konuya ilişkin anayasadaki maddeyi sesli olarak okuyan devlet başkan yardımcısı, muhalefete anayasaya saygı göstermesi çağrısında bulundu.

maduro, chavez'in hastalığa karşı ‘zorlu’ bir mücadele verdiğini, iyileşmesi için sakin ve huzurlu bir dinlenme süreci geçirmesi gerektiğini söyledi.

muhalefet partilerinin ise devlet başkanı'nın sağlık durumu hakkında hükümetten daha detaylı bilgi istediği kaydedildi.

komplikasyon geçirmişti

kanser tedavisi gördüğü iki yılda dört kez ameliyat masasına yatan chavez, kendisine yaklaşık bir ay önce yapılan son operasyon sırasında bazı komplikasyonlara maruz kalmıştı. caracas yönetimi, chavez'in ciddi bir akciğer enfeksiyonu geçirdiğini ve solunum yetmezliği çektiğini belirtmişti.

on üç yıldır görevde olan chavez, 7 ekim'de üçüncü kere venezuela devlet başkanı seçilmişti. chavez, sağlığına kavuştuğu takdirde 10 ocak'ta yemin edecek ve 2016'ya dek görevini sürdürecek. 

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;