Amerika

Chavez radyoterapi için Küba'da

Kanseri yendiğini açıklayan Venezuela lideri, hastalığının tekrar etmemesi amacıyla beş haftalık yeni bir etaba giriyor.

Haberin Öne Çıkanları

İki ameliyat geçirdi

Seçime altı ay var

Merak ediliyor

Küba'ya hareket eden Chavez, bu ülkede daha önce iki kez ameliyat olmuştu. [Reuters]
venezuela devlet başkanı hugo chavez, radyoterapi tedavisi görmek için yeniden küba'ya gitti.
 
venezuelalılara radyo ve televizyondan seslenen chavez, pazartesi gününden itibaren havana'da tedavi göreceğini duyurdu.
 
şubat ayının sonlarında ameliyat masasına yatan ve kanseri yendiğini açıklayan chavez, kanserin tekrar etmemesi için gerekli radyoterapi tedavisinin dört veya beş hafta süreceğini belirtti.
 
kanser teşhisinin ardından haziran 2011'de küba'da ilk ameliyatını olan ve karın bölgesinden kanserli tümör alınan chavez, kemoterapi tedavisinin tamamlanmasıyla ekim ayında venezuela'ya yeniden ayak basmış "yeni chavez geri döndü. yaşayacağız ve yaşamaya devam edeceğiz" demişti.
 
26 şubat 2012'de yeniden bıçak altına yatan chavez'in bu kez leğen kemiği bölgesindeki tümör alınmıştı. hastanede üç hafta yatan chavez, ülkesine dönmüştü.
 
taraftarları ve muhalifleri merak ediyor
 
57 yaşındaki venezuela liderinin hastalığı, ekim 2012'deki başkanlık seçimi için kritik önem taşıyor. zira, chavez'in kampanyaya yürütüp yürütemeyeceği hastalığına bağlı.
 
ülkedeki muhalifler, 13 yıllık iktidarının ardından yeniden adaylığını açıklayan chavez'in sağlığının çok daha kötü durumda olduğunu savunuyor. chavez’in ne tür bir kanser olduğuyla ilgili bilgi vermeyen venezuelalı yetkililer ise, halktan söylentilere inanmamalarını istiyor.
 
chavez karşısında yarışacak isim şubat ayı başında muhaliflerin başkan adayı olarak seçilen 39 yaşındaki henrique capriles. miranda eyalet valisi olan capriles, chavez’in genç ve karizmatik alternatifi olarak görülüyor.
 
şubat sonunda wikileaks tarafından yayınlanan abd teksas merkezli istihbarat şirketi stratfor’un e-maillerine göre, venezuelalı bir kaynak, chavez’e kübalı doktorlar tarafından en fazla iki yıl ömür biçildiğini söylemişti. öte yandan rus kaynaklar ise chavez’in bir yıldan az yaşayabileceğini öne sürüyor.

kaynak: ajanslar
 
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;