Şampiyonlar Ligi

Chelsea zoru başardı

Şampiyonlar Ligi'nde Chelsea ilk maçta 3-1 yenildiği Paris Saint Germain'i kendi sahasında 2-0 yenerek yarı finale yükseldi.

Konular: Spor, Futbol
Bu maçta Ibrahimovic forma giyemedi. [Reuters]

paris saint germain kalesinde maç boyunca birçok gol pozisyonu bulan maviler'de golleri andre schurrle ve son dakikalarda demba ba kaydetti. chelsea'nin iki topu da direkten döndü. teknik direktör jose mourinho, demba ba'nın golünden sonra büyük sevinç yaşadı.

günün diğer maçında ise real madrid, deplasmanda borussia dortmund'a 2-0 yenilmesine karşın ilk maçtaki 3-0'lık galibiyetle tur atladı.
 

demba ba'nın golünden sonra kutlama için değil, oyuncularıma taktik vermek için koştum. çünkü önümüzde üç dakika daha vardı. demba ba'ya defansın önüne geçmesini, torres'e de, maxwell'i savunmasını söyledim

by Jose Mourinho

karşılaşmada ilk gol hazard'ın sakatlanmasınına ardından oyuna giren andre schurrle'den geldi. 32'de kornerden gelen topu david luiz indirdi, penaltı noktasına yakın bir yerden alman futbolcu kaleci sirigu'yu avladı.

ilk yarı chelsea'nin galibiyetiyle sona ererken ikinci yarıya da londra temsilcisi iyi başladı. 51'inci dakikada schurrle'nin bir şutu üst direkten geri döndü. iki dakika sonra bu kez oscar'ın serbest vuruşu direkten döndü.

son bölümde oyuna giren demba ba 87'de maçın skorunu belirledi.

psg'de laurent blanc sakatlığı nedeniyle zlatan ibrahimovic'i kadroya alamadı. ilk 11'de ileri uçta lavezzi ve cavani'ye şans veren fransız teknik adam javier pastore'yi yedek kulübesinde tuttu.

chelsea'de ise jose mourinho, fernando torres, ashley cole, andre schurrle ve demba ba'yı ilk 11'e almadı. eden hazard ve samuel eto'o ile gol aradı. fakat belçikalı hazard 18'inci dakikada sakatlanarak oyundan çıktı, yerine schurrle dahil oldu. 

maçın ilginç notlarından biri de iki takımın sahaya çıktığı 11'lerinde toplamda sekiz brezilyalı futbolcunun olmasıydı.

maçta sarı kart gören chelsea'den ivanovic yarı final ilk maçında cezalı duruma düştü.

Cristiano Ronaldo bu maçta forma giyemedi

dortmund yendi, real madrid tur atladı

günün diğer maçında ise real madrid almanya'da çok zor anlar yaşadı. dortmund'un ataklarıyla bunalan ispanyollar sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrıldı ama ilk maçtaki 3-0'lık galibiyetin avantajıyla tur atladı.

almanlar maç sonunda büyük üzüntü yaşadı. son finalist borussia dortmund'un golleri marco reus'tan geldi. 17'nci dakikada real madrid bir penaltı atışından yararlanamadı. penaltıyı kaçıran isim angel di maria'ydı.

dortmund golü 25'inci dakikada buldu. pepe'nin kafayla kalecisine atmak istediği top kısa düştü. araya giren  marco reus devler ligi'ndeki dördüncü golünü kaydetti.

dortmund'un ikinci golü de ilk gole benzer geldi. yine defansın yaptığı hatalı pasta topu kapan lewandowski'nin şutu direkten döndü. dönen topta marco reus farkı ikiye çıkaran golü attı.

65'inci dakikada ise reus'un ara pasına hareketlenen mikhitaryan kaleci casillas'ı da geçti. açısı daralan ermeni futbolcu topu direğe nişanladı. dortmund farkı üçe çıkartma fırsatını değerlendiremedi. kalan dakikalarda ev sahibi ekibin baskıları gol getirmedi. tur atlayan taraf real madrid oldu.

ispanyol ekipte cristiano ronaldo sakatlığından dolayı forma giyemedi.

şampiyonlar ligi'ndeki diğer çeyrek final rövanş maçlarında bayern münih manchester united ile, barcelona da atletico madrid ile karşılaşacak. 

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;