Dünya

Davutoğlu Myanmar’da

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Myanmar'daki Müslüman azınlığın yaşadığı kampları ziyaret etti. Davutoğlu, “Şartlarda biraz olsun iyileşme var. Ancak daha yapılması gereken çok husus var” dedi.

Konular: Türkiye

islam işbirliği teşkilatı üyeleriyle sitve kenti yakınlarındaki iki kampı ziyaret eden davutoğlu,  rohingya müslümanlarının sorunlarını dinledi. coşkulu kalabalık tarafından karşılanan davutoğlu'na müslüman kamp sakinleri ağlayarak sarıldı. davutoğlu, ikindi namazını da kamp ziyareti sırasında kıldı. 

islam işbirliği teşkilatı rohingya temas grubu üyeleri, sitve'de budistlerle de bir araya geldi. 

myanmar temaslarını değerlendiren ahmet davutoğlu, “myanmar,  ilk defa belki tarihinde böyle bir uluslararası heyeti kabul etti ve arakan'ı açtı. bu, olumlu bir adım, inşallah oradaki kardeşlerimizin acılarının dindirilmesi için elimizden gelen çabayı göstermeye devam edeceğiz” dedi.

bütün tarafların türkiye'ye özel bir saygılarının olduğunu belirten davutoğlu,  şunları söyledi:

“çünkü hiçbir ayrım gözetmeden buraya getirip yardımları dağıttık. myanmar hükümetiyle de dürüst, açık, şeffaf bir diyaloğumuz var. myanmar'daki müslümanların, hiçbir ayrım gözetmeden vatandaşlığa kabul edilmesi şartıyla veya bu ilke paralelinde katkıda bulunabileceğimizi ifade ettik. bundan sonra da myanmar yetkilileriyle görüşmelere devam edeceğiz”

bölgeyi geçen yıl da ziyaret ettiğini hatırlatan davutoğlu, o günden bugüne şartlarda biraz olsun iyileşme olduğunu ancak daha yapılması gereken çok husus bulunduğunu da sözlerine ekledi. 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;