Kürt sorunu

Davutoğlu: Operasyonlar için süre söz konusu değil

Afyon'daki AK Parti kampının kapanışında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, doğudaki operasyonların Ocak sonuna kadar biteceği yönündeki haberleri yalanladı. Başbakan, "Kimse başladığımız huzur ve demokrasi operasyonunun yarıda kesileceğini, başka istikametlere gideceğini düşünmesin" dedi.

[Fotoğraf: Zahidin Köşüş / Al Jazeera Türk]

başbakan ahmet davutoğlu, ak parti'nin  afyon'daki iki günlük kampının kapanışında konuştu.  doğudaki operasyonların kısa bir süre sonra biteceği yönünde bazı gazetelerde haberler olduğuna dikkat çeken başbakan, bu haberleri yalanlayarak "terör operasyonlarımız için süre söz konusu değildir. dağlarımız, ovalarımız, şehirlerimiz bu canilerden temizlenene dek terörle mücadelemizi büyük bir kararlılıkla sürdüreceğiz. kimse başladığımız huzur ve demokrasi operasyonunun yarıda kesileceğin, başka istikametlere gideceğini düşünmesin" dedi.

başbakan şöyle devam etti:

 "bu ülkede şiddet ve terör son noktaya kadar bitirilinceye kadar yolumuza devam edeceğiz. er ya da geç mutlaka muvaffak olacak ve milletimizi tekrar huzura ve emniyete kavuşturacağız. felaket senaryosu yazanlar, insan canına kıyan, çocukların eline silah veren cellatlar, vatandaşımız ile devletimiz arasına giremeyecekler. bizi demokrasiden, hukuktan, insan onurunu esas alan, her vatandaşımızı sahiplenen siyasetten de kimse geri çeviremeyecek. bizim gözümüzde her vatandaşımızın hakkı, hukuku birdir. her vatandaşımızın hakkını korumak bize bir namus borcudur. türk, kürt, sünni, arap, alevi ayrımı bize yasaktır, haramdır. ayrımcılık yapan hiç kimseyle bir arada, birlikte olmayız, 

"fırat'ın ötesi berisi, dicle'nin altı üstü diyenler mutlaka mahçup olacaklar" diyen başbakan, "dicle ve fırat'ın sınırlarımızın ötesindeki bölümleri kardeşlik gözüyle baktığımız ecdadımızın yadigarlarıdır." ifadelerini kullandı. 

doğudaki belediyeleri de eleştiren davutoğlu, "devletin yapmak istediği yatırımların önü kesiliyor. van büyükşehir belediyesi'nde harcamaların yüzde 39.8'i personele gidiyor. şimdi yerel yönetimlere daha fazla yetki isteyen bu zihniyet, yatırım yapmak yerine kaynaklarını başka yerlere harcıyorlar. " dedi. 

doğudaki illere gönderilen kaynaklara örnekler veren "gelin diyarbakır belediyesi'nin gelirinin yüzde 80'i merkezden sağlanıyor. hakkari belediyesi'nin yüzde 79.8'i merkezden sağlanıyor. merkezi hükümet olarak biz tüm kaynağı gönderiyoruz, ama yatırım yapmıyorlar. personel görüntüsü altında çukurları hendekleri kazanlara veriyorlar" diye konuştu. 

diyarbakır'da kentsel dönüşüm başlatacaklarını belirten başbakan, "diyarbakır'a doğunun paris'i derler ya. paris ne ki! diyarbakır kadimin en büyük şehridir. biz diyarbakır'ı yeniden inşa edeceğiz inşaallah" dedi. 

"biz doğalgaz ve petrol zengini değiliz" hatırlatması yapan davutoğlu, "78 milyonun hakkını kimse sömüremez. bu belediyelerin kaynakları nereye aktardıkları araştırılacak" diye konuştu. 

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti kampında özel kıyafetler giyip ok attı.
[[Fotoğraf:AA]]

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;