Türkiye

Davutoğlu saldırganların kimliklerini açıkladı

Başbakan Davutoğlu, Savcı Kiraz’ın hayatını kaybettiği saldırı ile ilgili olarak “Herkesin ortak bir cephede birlikte olması ahlâki ve siyasi bir sorumluluk gereğidir” dedi. Davutoğlu saldırganların kimliklerini de açıkladı.

Konular: Türkiye

başbakan ahmet davutoğlu, savcı mehmet selim kiraz’ın hayatını kaybettiği rehine kriziyle ilgili olarak açıklama yaptı. davutoğlu bu tür saldırılarda omuz omuza verilmesi gerektiğini belirtti;

“savcımız şehit oldu. çok yoğun çabalara rağmen hayatını kaybetmiştir. devlet olarak bu saldırıyı sadece savcı kiraz'a değil, türkiyemize, demokrasimize, halkımıza yönelik bir saldırı olarak görüyoruz. zaman omuz omuza verme vaktidir. toplumumuzu metanete, birlik ve beraberliğe davet ediyorum. emniyet görevlilerimize teşekkür ediyorum. yayın yasağı benzer durumda her ülkede uygulanır. savcımızın zor durumda olduğu gösteren resimlerin sosyal medyada paylaşılması bizi üzmüştür. provokasyonlara yönelik olarak herkesin ortak bir cephede birlikte olması ahlâki ve siyasi bir sorumluluk gereğidir.”

davutoğlu saldırı ile ilgili olarak ise şu detayları verdi:

"silah avukat giysisi içinde adliyeye sokulmuş. olay tüm yönleriyle araştırılıyor. bugünler büyük ülkeler için bir sınavdır. teröristlerin kimlikleri tespit edildi. 1991 zonguldak doğumlu şafak yayla, 1987 ardahan doğumlu bahtiyar doğruyol. şimdiye dek özel kurumlarca sağlanan güvenliğin, emniyet güçlerimizce denetlenmesi, gerekirse doğrudan onlarca yapılması, bunlar da düşünülebilir. gereken ne ise yapılacak."

başbakan adliyelerdeki güvenlik önlemlerinin arttırılacağını da belirtti:

"bugün olay olur olmaz yaptığımız toplantıda, bundan sonra atılması gereken adımlar konusunda gerekli talimatları verdim. yani avukatlarımızın görevlerini yaparken sahip oldukları ayrıcalıkları koruyarak ama kesinlikle adliye binalarına girerken x-ray cihazlarından geçmeleri. hepimizin, bütün vatandaşlarımızın sosyal hayatta girdiği büyük alışveriş merkezlerinde bile uygulanan yöntemler var. bunların da bu aramalarda uygulanması ve birlikte de bu konunun ele alınması önem taşıyor."

davutoğlu şöyle devam etti: 

"sadece avukatlarımızla ilgili hususlar değil, şu ana kadar adalet saraylarında özel güvenlikle sağlanmış güvenlik şartlarının bundan sonra emniyet birimlerimizce daha etkin bir şekilde denetlenmesi ve belki de doğrudan emniyet birimlerimizce sağlanması konusunda da gerekli tedbirler alınacak. teröre karşı mücadele hususunda, herhangi bir ayrımcılık olmaksızın, mekân ve şahıslarla ilgili herhangi bir farklılık gözetmeksizin ne tedbir gerekiyorsa, bu tedbirler alınacaktır."

başbakan, chp lideri kemal kılıçdaroğlu’na yönelikse şu eleştirilerde bulundu.

“olay sırasında kılıçdaroğlu'nun attığı tweetler provokatif bir ortamın doğmasına sebep olmuştur. düşünün bir yargı görevlisi rehin alınmış. kılıçdaroğlu hükümeti suçlamak için bunu kullanıyor, imalarda bulunuyor. dünyadaki örneklerden ders alması lazım."

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;