Ukrayna

Davutoğlu Ukrayna'da

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Kırım'daki gelişmeler üzerine Bulgaristan'dan Ukrayna'ya geçti. Davutoğlu iki günlük ziyareti boyunca Ukrayna'daki tüm taraflarla görüşecek.

dışişleri bakanı ahmet davutoğlu, kırım'daki gelişmeler üzerine bulgaristan'daki programını tamamlamasının ardından ukrayna'ya geçti. davutoğlu, türkiye'nin kiev büyükelçiliği rezidansında kırım tatar milli meclisi'nin eski başkanı, ukrayna milletvekili mustafa abdülcemil kırımoğlu'yla görüştü. kırımoğlu, bölgedeki gelişmelerle ilgili bilgi verdi. 

iki gün kiev'de kalacak olan davutoğlu'nun, ukrayna'nın geçici devlet başkanı oleksandr turçinov, başbakan arseniy yatsenyuk ve dışişleri bakanı andriy deşçitsa ile görüşmesi bekleniyor. davutoğlu hükümette yer almayan siyasi partilerin temsilcileriyle bir araya gelmeyi de planlıyor.

ukrayna'ya hareketinden önce bulgaristan’da soruları yanıtlayan davutoğlu, "kırım, karadeniz'de de ukrayna'nın türkiye'ye açılan bir kapısı. türkiye ve rusya ile ilişkilerde çok önemli konuma sahip bir bölge. o bakımdan kırım'ın ukrayna toprak bütünlüğü içinde ve özerkliğini de koruyarak barış içinde bir çözüme ulaşması bütün taraflar için, komşu ülkeler için, tabii başta ukrayna için son derece önemlidir. gece gündüz gelişmeleri takip ediyoruz ve gereken her türlü çalışmayı yapıyoruz" dedi.  

davutoğlu, kırım'daki türklerle de irtibat halinde olduklarını, bölgedeki tüm farklı etnik ve dini kökenliler için barış ortamının devam etmesini umduklarını belirtti. 

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;