Türkiye

Davutoğlu'ndan destek çağrısı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim sonrası yaşanan gelişmelere ve güvenlik güçlerinin IŞİD, PKK ve DHKP-C örgütlerine karşı başlattığı operasyonlara değindiği ulusa sesleniş konuşmasında birlik ve beraberlik için destek istedi.

Konular: Ahmet Davutoğlu

başbakan ahmet davutoğlu, 7 haziran seçimlerinin ardından ilk kez gerçekleştirdiği “yeni türkiye yolunda” başlıklı ulusa sesleniş konuşmasında, seçim sonrası yaşanan gelişmelere ve güvenlik güçlerinin işid, pkk ve dhkp-c örgütlerine karşı başlattığı operasyonlara değindi.

hükümet kurmak üzere koalisyon çalışmalarının sürdüğünü vurgulayan başbakan, örgütlere yönelik operasyonların da devam edeceğini belirtirken, ekonomik istikrarın devamı için de çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

koalisyon çalışmaları

hükümet kurma çalışmaları için yoğun biçimde çalışmaya devam ettiğini söyleyen ahmet davutoğlu, “muhatabım siyasi parti genel başkanlarıyla bu konuda ümit ederim olumlu adımlar atar, en kısa zamanda 7 haziran tablosunun gerektirdiği bir hükümeti oluşturma imkânı buluruz” dedi.

“bundan emin olun, niyetimiz samimidir” diyen başbakan, “bizler sizin için siyaset yapıyoruz; bizler sizin için, size hizmet etmek için oy istedik; başka hiçbir gündem, başka hiçbir niyet hayatımızı ve hareket tarzımızı yönetemez” dedi.

‘kamu düzeninde ihmal gösterilmeyecek’

güvenlik güçlerinin operasyonlarına devam edeceğini belirten başbakan, “hangi siyasi görüşe sahip olursanız olun, hepinizin haklarını korumak bizim için en büyük, en asli görevdir ve insan onuruna dayanan bir geleceği inşa etmek hepimiz için temel hedeftir” dedi.

davutoğlu, “kim kamu düzenini bozmaya kalkarsa, kim sizin huzurunuzu bozmaya kalkarsa, özellikle doğu ve güneydoğu vilayetlerindeki vatandaşlarıma da seslenerek söylüyorum, kim sizi baskı altına almaya kalkarsa, biliniz ki sizler için her türlü tedbiri almaya hazır bir hükümetiniz, bir parlamentonuz, bir gönüllüler ordusu şeklinde çalışan görevliler vardır. bu anlamda kamu düzeni konusunda hiçbir ihmal gösterilmeyecektir, hiçbir fedakârlık eksik edilmeyecektir” diye konuştu.

‘bütçe dengede’

başbakan davutoğlu, türkiye’de ve çevresinde yaşanan tüm olumsuz gelişmelere rağmen “ekonominin istikrar içinde yola devam ettiğini” söyledi. davutoğlu, “çünkü bütün dış aktörler de biliyor ki, türkiye her zorluğu demokrasiyle, birliği ve beraberliğiyle aşacak güce ve kudrete sahiptir” dedi

“cari açıkta, bütçe dengelerinde hiçbir olumsuz trend yoktur” diyen başbakan,”ülkemizin ekonomisini etkileyecek hiçbir olumsuzluğa izin vermedik, vermeyeceğiz. bütün ekonomik göstergeler istikrarlı bir ekonomik kalkınmanın işaretlerini, izlerini veriyor. dünya ekonomisi daralırken biz ekonomimizi büyütmeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

‘sizden ricamız, bize destek vermenizdir’

ahmet davutoğlu sözlerini birlik ve beraberliğin önemini vurgulayarak ve bu yönde herkesten destek isteyerek sonlandırdı.

“dolayısıyla demokrasimizi, özgürlüklerimizi, güvenliğimizi, ekonomik kalkınmamızı korumaya, daha da derinleştirerek türkiye’yi güçlü bir geleceğe hazırlamaya kararlıyız. sizden en büyük ricamız, talebimiz; birliğimizin, beraberliğimizin korunması yönünde bize destek vermenizdir.

özgürlüklerimizi hep beraber koruyacağız ve bu terör odaklarına karşı hep beraber sesimizi yükselteceğiz ve diyeceğiz ki; bizler onurlu bir ülkenin onurlu vatandaşlarıyız, bizler yükselen bir ülkenin, geleceğe emin adımlarla yürüyen bir ülkenin özgüven sahibi vatandaşlarıyız.

el ele verdik, hangi etnik ve mezhebi kökenden olursak olalım el ele verdik, ele ele geleceğe yürüyoruz. birileri etnik ve mezhebi ayrımcılıkla aramıza fitne sokmak isterse, ‘siz bizi bölemezsiniz, bizim yüreklerimiz birleşmiştir’ deme erdemini hep beraber gösterdiğimizde, emin olunuz kimse bizim önümüze engel olarak çıkamayacaktır.”

kaynak: başbakanlık basın müşavirliği

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;