Türkiye

Dicle'de jandarmaya saldırı

Diyarbakır'ın Dicle ilçesine 1 kilometre mesafedeki Jandarma Komando Taburu önünde şiddetli bir patlama meydana geldi. 1 uzman çavuş şehit oldu, 21 asker yaralandı. Saldırı sonrası operasyonda 3 polis yaralandı.

Konular: Türkiye
Fotoğraf: AA- Arşiv]

saat 21.50 sıralarında meydana gelen saldırı, bomba yüklü araçla gerçekleşti. saldırıda 22 asker yaralandı. durumu ağır olan askerlerden biri kurtarılamayarak hayatını kaybetti. 

bomba yüklü aracın infilak ettirilmesiyle meydana gelen patlama, 15 kilometre uzaklıktaki eğil ilçesi'nden de duyuldu. ilçe merkezinde de büyük endişe yaratan patlamada birçok evin camları kırıldı. 

saldırının hemen ardından olay yerine çok sayıda ambulans gönderildi. hastane acil servislerine de hazırlanma talimatı verildi.

yaralı askerler dicle devlet hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından diyarbakır'a sevk edildi.

saldırının ardından çatışma

saldırının ardından polis destekli operasyon başlatıldı. dicle- hani karayolunda şüpheli bir aracı durdurmak isteyen polise araçtakilerin açtığı ateş sonucu 3 polis yaralanırken, şüpheliler kaçtı.

bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı. ilçede bazı evlerin camları, patlamanın şiddetiyle kırıldı. patlamanın yaşandığı yerin görüntüsü:

kaynak: dha, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;