Şampiyonlar Ligi

Drogba: Chelsea 10 kat daha iyi

Galatasaray'ın golcüsü Drogba, Şampiyonlar Ligi'nde karşılaşacakları eski takımı Chelsea'yi elemek için elinden geleni yapacağını söyledi.

Konular: Spor, Futbol
Bu sezon 31 resmi maçta 12 gol kaydeden Drogba, Chelsea karşısında Galatasaray'ın hücumdaki en önemli kozu. [Getty Images]

fildişili forvet, "chelsea galatasaray'dan iyi mi? evet bizden 10 kat daha iyiler. ama juventus da bizden güçlüydü. futbolda her sonuç çıkabilir" dedi.

bbc'ye konuşan 35 yaşındaki golcü, "ben her zaman kazanmak için oynarım. yüzde bir oranında bile olsa şansımız varsa, benim için galibiyet mümkündür" diye konuştu. 

DIDIER DROGBA

doğum yeri: abidjan, fildişi sahili
doğum tarihi: 1978
kulüpler
1998-02 le mans 
2002-03 guingamp
2003-04 marsilya
2004-12 chelsea
2012-13 şanghay şenhua
2013-     galatasaray


drogba, sekiz yıl formasını giydiği chelsea'ye karşı duygusal açıdan yoğun bir karşılaşma oynayacağını belirtti:

"sevmediğiniz bir yerde sekiz yıl kalmazsınız, hele de futbolda. chelsea'yi çok seviyorum. ama artık galatasaray forması giyiyorum ve bütün mücadelem bu takım için."

didier drogba'nın galatasaray ile sözleşmesi bu sezon sonunda bitecek. deneyimli forvet her teklifi değerlendireceğini, galatasaray'ın da nasıl bir sözleşmeyle geleceğini görmek istediğini vurguladı.

drogba, "herkesi dinleyeceğim, tabii galatasaray'ın teklifini de. çünkü bana yeniden en üst seviyede oynama fırsatı verdiler" dedi.

drogba, 342 maçta 157 gol attığı chelsea ile dört premier league, dört federasyon ve iki lig kupası kazandı, ingiliz takımına 2012 şampiyonlar ligi'ni kazandıran penaltıyı attı.

chelsea'den teklif almadığını ifade eden drogba, londra takımına dönmesi ve eski teknik direktörü jose mourinho ile yeniden biraraya gelmesi gibi konuları konuşmak için şu an ortada bir gerekçe olmadığını söyledi. 

galatasaray teknik direktörü roberto mancini ile mourinho'yu da kıyaslayan fildişili golcü, "mancini çok iyi bir teknik adam, mourinho'dan çok farklı bir karakter. ama ikisi de kupa kazanmaktan başka bir şey düşünmeyen, her zaman kazanmaya oynayan teknik adamlar" dedi.

uefa şampiyonlar ligi son 16 turu ilk maçında galatasaray ile chelsea 26 şubat çarşamba günü türk telekom arena'da karşı karşıya gelecek.

kaynak: bbc

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;