Futbol

E-bilet başvuruları başladı

Yasaya göre, 14 Nisan’dan itibaren Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig maçlarını izlemek isteyenler E-bilet sahibi olmak zorunda. Uygulamanın hangi maçla başlayacağı hâlâ netlik kazanmadı.

16 Şubat'tan beri Balıkesir Atatürk Stadı'nda E-Bilet pilot uygulaması yapılıyor. [AJT/İbrahim Koçyiğit]

taraftarların bilet alabilmesi için öncelikle passolig kart sahibi olması lazım. kart başvuruları www.passolig.com.tr adresinden yapılıyor.

6222 sayılı sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanun’a göre, uygulamanın 14 nisan'da başlaması gerekiyor. o gün süper lig'in 29’uncu haftasının son maçında elazığspor gaziantepspor’u ağırlayacak. uygulamanın bu maçla mı yoksa bir sonraki hafta mı başlayacağı netlik kazanmadı.

uygulama başladıktan sonra passolig kart başvurusu yapmamış olan taraftarlar statlara giremeyecek. fakat cep telefonlarından internete girerek başvuru yapmaları halinde, 5 tl ödeyerek tek geçişlik kart alabilecekler.

tek geçişlik kart haricinde üç çeşit passolig kart bulunuyor. bunlardan biri kredi kartı, diğeri atm banka kartı formatında. bu kartları seçen taraftarlar aktif bank hesabına da sahip oluyor. üçüncü seçenek ise passolig ön ödemeli cüzdan. bu kartla birlikte bir banka hesabı açılmıyor. kontörlü telefon hattı kullanırken olduğu gibi, bu kartla alışveriş yapmadan önce para yüklemek gerekiyor.

18 yaşından büyük taraftarlar üç seçeneği de tercih edebilirken, 18 yaşından küçük taraftarlar ön ödemeli cüzdan almak mecburiyetinde.

kombine sahibi taraftarlar da passolig kart almak zorunda.

passolig kart sahibi olan taraftarlar, yine www.passolig.com.tr adresine giderek maç bileti alabilecek. aktif nokta isimli cihazlardan, stat gişelerinden ve 0850 724 33 44 numaralı çağrı merkezinden de bilet satışı yapılacak. bu kanallardan bilet alabilmek için de öncesinde passolig kart sahibi olmak gerekiyor.

yıllık 25 tl ya da 15 tl ödenecek

passolig uygulamasında "kart ücreti" adında bir ücret talep edilmiyor. fakat taraftarlar "vizeleme ücreti" adında yıllık ödeme yapmak zorunda.

galatasaray, beşiktaş ve trabzonspor taraftarları, takımlarının logolarının bulunduğu kartlardan almak isterlerse yıllık 25 tl ödeyecekler. takım logosu bulunmayan kartların yıllık vizeleme ücreti ise 15 tl.

fenerbahçe ile henüz logo anlaşması yapılmadı. sarı lacivertli kulübün taraftarları ve dört büyükler haricindeki takımların taraftarları için de yıllık vizeleme ücreti 15 tl olacak.

vizeleme ücretinin 7.95 lirası aktif bank’a gidecek. geri kalan tutarın tamamı kulüplere finansal katkı sağlamak üzere oluşturulan gelir havuzuna aktarılacak.

20 nisan’daki beşiktaş-fenerbahçe randevusu ise e-biletin uygulanacağı ilk derbi olacak.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;