Suriye'de iç savaş

El Bâb'ın güneyinde ÖSO ve rejim çatışması

Türkiye destekli Suriyeli muhalifler geçen hafta ele geçirdikleri El Bâb’ın güneyinde rejim güçleriyle çatıştıklarını ve 22 rejim askerini öldürdüklerini duyurdu.

ÖSO, El Bâb'ı 23 Şubat'ta ele geçirmişti. [Fotoğraf: AA]

tsk destekli özgür suriye ordusu, geçen hafta ele geçirdiği el bâb’ın güneyindeki tadef bölgesinde rejim güçleriyle çatıştığını duyurdu ve 22 rejim askerini öldürdüğünü belirtti. pazar günü el bâb’ın güneyinde ilerleyen rejimden bu konuda henüz bir açıklama gelmedi.

işid’in el bâb’ın 1 km güneyindeki tadef kasabasını boşaltmasından sonra rejim hafta sonu bu bölgeye yerleşmişti.

öso ve rejim bu bölgede ikinci kez çatışıyor. öso, şubat’ın başında el bâb’ın batısındaki ebul zindeyn ile göz köylerine yakın bir bölgede, rejim ve beraberindeki iran yanlısı milislerle sıcak çatışmaya girmişti.

türkiye destekli öso güçleri, 24 ağustos 2016'da suriye'nin kuzeyinde fırat kalkanı harekâtı adı altında askeri operasyon başlatmıştı. 

rejim, 2016'nın sonunda halep kent merkezinin tamamını ele geçirmişti. daha sonra da el bâb'ın yer aldığı halep'in doğu kırsalını geri almak amacıyla operasyon başlatmıştı. 

öso'nun el bâb'ı ele geçirdiğini açıkladığı 23 şubat'ta rejim, el bâb'a güneyden 2 kilometre kadar yaklaşmıştı. 

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;