Türkiye

Emniyet: Saldırganlar DHKP-C’li

İçişleri Bakanlığı, Ankara'daki polisevine yönelik cuma gecesi düzenlenen roketli saldırının zanlılarının polisle çatışmaya girdiğini, birinin öldüğünü diğerinin yaralandığını açıkladı.

DHKP-C'li saldırgan daha önce AK Parti Binası'nı da hedef almıştı.

emniyet genel müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, saldırı sonrası dikmen vadisi'ne çıkan geniş bir alanın çembere alındığı ve eşkalleri belirlenen zanlıların mobese görüntülerinden takip edildiği belirtildi.

iki zanlı saldırıdan yaklaşık 3.5 saat sonra konya yolu üzerindeki odtü ormanında kıstırıldı.

açıklamaya göre, dhkp-c üyesi olan iki şüpheli, ekiplerinin "teslim ol" çağrısına silahla karşılık verdi. biri öldü, diğeri yaralandı.

ak parti saldirisinin da şüphelisi

emniyet açıklamasında şüphelilerin dhkp-c üyesi oldukları ifade edildi.

emniyet'in değerlendirmesine göre, ölen zanlı 19 mart 2013 tarihinde ak parti genel merkez binasına lav silahıyla saldırı düzenleyen muharrem karataş, yaralanan da serdar polat. zanlıların üzerinde emniyet'e göre, biri  makinalı tabanca olmak üzere üç silah ve iki el bombası da bulundu.

içişleri bakani’ndan  açiklama

olay yerinde incelemelerde bulunan içişleri bakanı muammer güler konuya ilişkin bazı detayları paylaştı ve şunları söyledi:

"bu akşam (cuma günü) saat 21.30 sıralarında dikmen'de bulunan emniyet genel müdürlüğünün sosyal hizmetler dairesinin ve diğer ünitelerin görev yaptığı ikinci ek binasının üçüncü katına ve polisevinin ön cepheden zemin, arka cepheden birinci katına birer roket atar mermisi isabet ettiği tespit edildi. her iki mermi de duvara saplandı, can kaybı ve yaralı yok.

saldırının reklam panolarının arkasına saklanılarak gerçekleştirildiğini ifade eden güler, “çetin emeç bulvarı'nda yol üzerinde, kaldırımdan yolun alt tarafına geçilerek bir anlamda topraklık alandan iki atışla bu saldırının gerçekleştiği tespit edildi. atılan yerden yapılan tespitte bir roketatar ve patlamamış bir mühimmat, bir çanta ve üzerinde yaşadışı sol örgütün sözde bayrağı bulundu."

güler, olayda yaralı olarak ele geçirilen serdar polat'ın da daha önceki yasa dışı faaliyetlerinden dolayı takip altında olduğunu  ve daha önce yunanistan'a gidip geldiğini bildiklerini söyledi.

bu arada saldırıda ölen muharrem karataş'ın cenazesi, keçiören'deki adli tıp kurumu ankara grup başkanlığı'nda otopsi işlemleri tamamlandıktan sonra ailesine teslim edildi. cenazeyi karataş'ın babası ali karataş teslim aldı.

 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;