Atletizm

En iyiler Polonya'da yarışacak

Polonya'nın ev sahipliği yapacağı Dünya Salon Atletizm Şampiyonası bugün başlıyor. Türkiye üç sporcuyla mücadele edecek.

Konular: Spor
Gamze Bulut, 2012 Londra Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanarak tarihi bir sonuca imza atmıştı. [Getty Images]

şampiyona 143 ülkeden yaklaşık 600 atletin katılımıyla yapılacak ve üç gün sürecek.

polonya'nın sopot şehrindeki organizasyon, 29 yıllık tarihinde en yüksek katılım sağlanan şampiyonalardan biri. yarışlar 11 bin seyirci kapasiteli ergo arena'da yapılacak.

iki yıl önce istanbul'daki şampiyonaya 10 sporcuyla katılan türkiye bu kez üç sporcuyla temsil edilecek.

kadınlar 1500 metrede olimpiyat ikincisi gamze bulut, son dünya salon şampiyonası'nda erkekler 1500 metrede gümüş madalya kazanan ilham tanui özbilen ve erkekler 3 bin metrede ali kaya, madalya için piste çıkacak.

lavillenie unvanını koruyamayacak

fransızların sırıkla atlamadaki rekortmen atleti renaud lavillenie sakatlığı nedeniyle dünya salon atletizm şampiyonası'nda yok.

istanbul'daki son şampiyonada ve 2012 londra olimpiyatları'nda altın madalyaya uzanan lavillenie, sergei bubka'nın 21 yıllık salon dünya rekorunu 6,16 metreye taşıyarak tarihe gömmüştü.

fransız sırıkçı 15 şubat'ta dünya rekorunu bir santimetreyle geliştirdiği ukrayna'nın donetsk kentindeki yarışta 6,21 metrelik denemesi sırasında topuğundan sakatlanmıştı.

en kalabalık kafile abd

şampiyonaya abd 48 atletle katılıyor. 3 bin metrede bernard lagat, heptatlonda ashton eaton, gülle atmada ryan whiting şampiyon unvanlarını korumaya çalışacak.

iki yıl önce istanbul'da düzenlenen organizasyonda madalya tablosunun zirvesinde yer alan abd'de, kadınlar sırıkla atlama dünya rekorunu elinde bulunduran jenn suhr da madalya adayları arasında.

60 metre abd şampiyonu marvin bracy, dünya gençler 800 metre birincisi ajee wilson, 60 metre engellide nia ali ve kuzey amerika pentatlon rekoru sahibi sharon day-monroe, madalya için mücadele etmesi beklenen diğer sporcular.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;