1915 olayları

Erdoğan: AP'nin 'soykırım' kararı yok hükmünde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Parlamentosu'nun 1915 olaylarıyla ilgili aldığı 'soykırım' kararının yok hükmünde olduğunu söyledi.

kazakistan ziyareti sırasında başkent astana'da konuşan cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, avrupa parlamentosu'nun çarşamba günü onayladığı 'ermeni soykırımı' kararını değerlendirdi. 

erdoğan şöyle konuştu: 

"geçmişte yaşanmış acıları bahane ederek bugün türkiye'yi ve milletimizi itham etmeye çalışanlar her şeyden önce tarihe haksızlık ediyorlar. soykırım gibi geçmişte kesinlikle olmamış bir şeyi mutlak gerçek gibi türkiye'ye kabul ettirmeye çalışanlar beyhude yere uğraşıyorlar. bu konuda parlamentolarda alınan kararlar bizim için yok hükmündedir. bu onuda siyasetçilerin bütün beyanları yok hükmündedir tıpkı, avrupa parlamentosu'nun kararı gibi"

erdoğan aynı dönemde türk halkının acılarının daha az olmadığını vurgulayarak şöyle devam etti: 

"türkiye’nin ermeni halkıyla bir sorunu yoktur. ermenistan’a barış elini geçen 23 nisan'da ben uzattım ama maalesef elimiz havada kaldı. bugün bu kararları alanların ermenilerin hakkını hukukunu korumak gibi bir derdi yok, bu türkiye düşmanlığının dışavurumudur. ermenistan'a çağrımı bir kez daha tekrarlıyorum: gelin tarihi tarihçilere bırakalım."

avrupa birliği sınırları içerisinde yaşayan 500 milyon kişiyi temsil eden 751 parlamenterin görev yaptığı avrupa parlamentosu'nun oylamadan sonra kabul ettiği kararda, türkiye'ye 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanıması ve arşivlerini açması çağrısında bulunuluyor. karar türkiye açısından bağlayıcı nitelik taşımıyor. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;