IŞİD

Erdoğan: En önemli sorun mezhepçilik

Cumhurbaşkanı Erdoğan en kalabalık Müslüman nüfusa sahip Endonezya'da İslam aleminin en büyük sorununun mezhepçilik olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı IŞİD gibi örgütlerin de en çok bu sorundan nemalandığını belirtti.

Konular: IŞİD

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan en kalabalık müslüman nüfusa sahip endonezya'da islamofobi, işid ve mezhepçilik konularında önemli mesajlar verdi. milli güvenlik akademisi'nde bir konuşma yapan erdoğan'ın islam aleminin en büyük sorununun 'mezhepçilik' olduğunu vurgularken, "islam adına veya müslüman kisvesiyle nefret uyandıran suçlar işleyen teröristler en çok bu sorundan nemalanıyor. bizim tek derdimiz var: islam, islam, islam. islama gölge düşürülmesini kabul etmemiz mümkün değil" diye konuştu.

erdoğan şöyle devam etti:

"bakıyorsunuz şu anda, müslüman olduğunu söyleyen, fakat farklı mezhepten olduğu için, ülkemdeki terör mücadelesinde ateist olanları dahi savunanların olduğunu gördüğümüz bir dünya var. böyle bir yaklaşım tarzını görüyoruz. ama lafa geldiği zaman 'müslümanız' diyorlar. ama öbür tarafta terörist, aynı zamanda ateist olan örgütleri bu mezhep farklılığından dolayı savunanları görüyoruz. öyleyse bunlara karşı uyanık olmak zorundayız."

'vicdanımızda asla yeri yoktur'

suriye'deki son durumu da değerlendiren erdoğan, "bugün suriye'deki durum sebebiyle hem ülkemizin hem de uluslararası toplumun güvenliği ciddi tehdit altındadır. maalesef rejim, halkına karşı yürüttüğü mücadelede kimyasal silahlar, balistik füzeler ve terör örgütleri olmak üzere her türlü kirli yola başvurmaktadır. şu an tabii içindeyiz. tüm terör örgütleriyle şu anda ülkemiz karşı karşıya; işid terör örgütü işte böyle bir anlayışın, böyle bir projenin ürünüdür. bu örgütün yaptıklarının bizim dinimizde, ahlakımızda, vicdanımızda, kültürümüzde asla yeri yoktur" dedi. 

erdoğan özellikle avrupa'da islamofobi'nin yükselişine dikkat çekerken de şunları söyledi:

"yabancı düşmanlığı, ayrımcılık, ırkçılık ve islamafobia gibi eylemlere karşı da yakın işbirliği içinde olmalıyız. birlikte yaşama zarar veren dışlayıcı söylemlerin avrupa'da siyasi söylemde kolaylıkla yer bulabiliyor olması özellikle kaygı vericidir. son zamanlarda avrupa'da müslümanlara karşı yapılan ayrımcı, ayrıştırıcı girişimler bizleri cidden üzmektedir. avrupa'da 5 milyona yakın vatandaşı bulunan türkiye, bu tür olumsuzluklardan en çok etkilenen ülkelerin başında geliyor."

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;