Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu

Erdoğan müteahhitlere sahip çıktı

Başbakan Erdoğan CHP ve MHP’lilerin kasetlerini Gülen Cemaati’nin kaydettiğini öne sürdü. Erdoğan, telefon kayıtları internete sızan iş adamlarına da sahip çıktı.

Haberin Öne Çıkanları

Erdoğan: CHP MHP kasetleri

paralel devletin işi

O müteahhitlere teşekkür edilmeli

Erdoğan İstanbul Kartal'da bir dizi açılış yaptı. [AA]

başbakan recep tayyip erdoğan bir dizi açılış için istanbul’daydı. burada yaptığı açıklamalarda muhalefet partilerine ve gülen cemaati’ne seslendi. yeni internet düzenlemesi için ‘bu yasa ile internete asla sansür gelmiyor. tam tersine bu yasa interneti daha güvenli ve özgür hale getiriliyor’ dedi.

‘paralel örgüt sizi parmağında oynatıyor’

erdoğan chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu’na seslenerek ‘grup toplantısında çıkmış yine elinde bir şeyler sallayıp duruyor. ey genel müdür, unutma senin genel başkanın baykal’la ilgili o görüntü hazırlıklarını yapanlar şu anda sana o kağıtları verenlerdir.’ dedi

erdoğan eski chp genel başkanı deniz baykal’ın yatak odası görüntüsünü kendi hükümetinin yayından kaldırdığını söyledi ve ‘biz durdurduk. o genel müdür o zaman başkan oldu… yağmur gibi cd’ler geliyordu… bahçeli’nin yanındaki vekillere ait de aynı görüntüler yayınlandı. biz hemen onları da durdurduk. ama bunlara iyilik olmadı… bu paralel örgüt sizi parmağında oynatıyor. paralel örgüt iftiralarını genel müdürün eline veriyorlar.’ dedi.

‘teşekkür edeceğin yerde saygısızlık yapıyorsun’

erdoğan rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrasında ortaya çıkan, devletle çalışan müteahhitlerin birbirleri ve başbakan’ın oğlu bilal erdoğan ile yapıldığı iddia edilen telefon konuşmalarına değindi. internetteki ses kayıtlarında, bir medya grubunun erdoğan’ın talimatıyla devletle iş yapan müteahhitler tarafından satın alınması için havuz oluşturulduğu iddia ediliyordu. erdoğan bu konu bir açıklama yapmadı ama iş adamlarına sahip çıktı. ‘biz bu yatırımcıların yanındayız ve arkasında duracağız. 42 milyarlık yatırımı yapıyorlar, devlet para koymuyor. 20 yıl işletip sonra devlete bırakacaklar o havalimanını. teşekkür edeceğin yerde saygısızlık yapıyorsun. bu nasıl siyasettir… bu insanların piyasadaki itibarı ne olur ? bu ihanet değil de ne olur soruyorum size ?’ dedi.

‘tam tersine internet güvenli hale geliyor’

erdoğan telekomikasyon iletişim başkanlığı (tib)’na internet sitelerini ve içeriklerini engelleme yetkisinin verilmesine yönelik eleştirilere de değindi. ‘şimdi internetle ilgili bir çalışma yapıyoruz…yok fikir, düşünce özgürlüğünü engellemekmiş. internet kalkmıyor, tam tersine kontrol altına alınıyor. bu ahlaksızlıklar devam mı etsin? mahkeme kararına kadar tib siteyi hemen engelliyor. mahkeme tib’in kararını uygun bulursa erişim engeli devam ediyor. mahkeme kararı çıkıncaya karar erişimi geçici olarak bloke ediyor, olay bu. bunu sansür olarak algılamak insafsızlıktır. hatta bu yasa interneti daha özgür hale getiriyor.’ dedi

kaynak: ajanslar

 


 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;