Türkiye

Erdoğan: Sokağa çağrı yargıdan kurtulamaz

HDP ile hükümet arasındaki iç güvenlik paketi tartışmalarını yorumlayan Cumhurbaşkanı, "Molotofkokteyliyle bu ülkede siyaset yapamayız. Halkı sokağa dökmek isteyenler yargıdan kurtulamayacaktır" dedi.

Konular: Türkiye
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hıristiyan aleminin Noel Yortusu'nu kutladı. [Fotoğraf: AA - Arşiv]

uluslararası petrol ve doğalgaz sempozyumu'nun ardından gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtlayan cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, hükümet ile hdp arasındaki iç güvenlik reformu tartışmalarını değerlendirdi. erdoğan paketi eleştiren hdp'ye, "bu düzenlemeyi bozmaya gayret edenler, bunun yegâne sorumlusu olacaktır. halkı sokağa dökmek isteyenler yargıdan kurtulamayacaktır" mesajı verdi.

erdoğan, "molotofkokteylleriyle bu ülkede siyaset yapamayız. böyle siyaset yapılamaz. bunu kabul etmek mümkün değil" dedi.

erdoğan hazırlanan paket için de 'hayırlı olsun' derken, "vatandaşın camını, çerçevesini indirene sıcak bakamayız. halkı öldürmeye yönelenlerle beraber hareket edenleri savunamayız. devlet bunlara karşı belli yaptırımlar hazırlamak durumundadır. şu anda hazırlanan paket böyle bir paket" diye konuştu.

hdp eş genel başkanı selahattin demirtaş'ın iç güvenlik paketini eleştiren ve "bu düzenlemeyi engellemek için gerekirse sokağa çıkılır" sözleri tartışma konusu olmuştu. 

başbakan ahmet davutoğlu, "akacak kandan demirtaş sorumlu" olur sözleriyle tepki göstermiş, demirtaş ise "güvenlik güçlerine bu kadar öldürme yetkisi verirse kanı bizatihi kendisi dökmüş olacak" diye karşılık vermişti.

kıbrıs mesajı

uluslararası petrol ve doğalgaz sempozyumu'ndaki konuşmasında da cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, kıbrıs'ın güneyinde israil ile güney kıbrıs rum yönetimi'nin petrol ve gaz arayışlarına atfen "bu gelişmeler hiçbir zaman dışında kalacağımız gelişmeler değildir" dedi. "tüm çalışmalarda kıbrıs'ta yaşayan türklerin eşit miktarda hakkı vardır. bu hakkı her zaman savunacağız" diyen cumhurbaşkanı, "barbaros hayrettin paşa orada da dolaşıyor ve güney kıbrıs rum yönetimi, yunanistan eğer burada kendilerine yaptığımız uyarıyı kale almadıkları sürece biz de oradaki çalışmalarımızı aynı şekilde devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı. 

karadeniz'de sondaj

erdoğan ocak ayı içerisinde batı karadeniz'de yeni bir petrol sondajına başlanacağını da söyledi. erdoğan, "bu noktada yerli bir petrol sondaj platformunun yapılması ihtiyacı da ortaya çıkabilir. bu platformu da hamdolsun tersanelerimizde yapabilecek güce sahibiz. bunun da müjdesini vermek istiyorum" dedi.

kaynak: aa, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;