Türkiye

Erdoğan'ın yeni uçağı geldi

Tayyip Erdoğan, Perşembe günü Cumhurbaşkanlığı'nı devralırken yeni uçağı da ABD’nin San Antonio Havalimanı'ndan havalandı. "TC-TUR" isimli uçak sabah saatlerinde Sabiha Gökçen'e indi.

Konular: Türkiye
"TC TUR" isimli uçak Recep Tayyip Erdoğan için iki buçuk yıl önce sipariş edilmişti. [Fotoğraf: AA]

perşembe günü amerika birleşik devletleri (abd)'nin san antonia şehrinden havalanan airbus a330-200 prestige tipi geniş gövdeli ve uzun menzilli uçak, yaklaşık 13 saat süren uçuşun ardından saat 06.45'te istanbul sabiha gökçen havalimanı'na indi.

içerisinde 3 pilotun ve 10 kişilik de thy teknik ekibinin bulunduğu uçak, iniş sonrası thy'nin habom hangarına alındı. "tc-tur" isimli uçak, gümrükleme işlemleri tamamlanınca hangarda boyanacak.

tc-ana uçağının menzilinin okyanusaşırı uçuşlarda yetersiz kalması ve ihtiyaca cevap verememesi gerekçesiyle yeni uçak cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan için iki buçuk yıl önce sipariş edilmişti. 

modifikasyonu bu sürede gore design şirketi tarafından tamamlanan uçak, kabini 90 koltuklu iş jeti haline getirilmiş durumda. içinde toplantı salonu ve yatak odası bulunan uçağın teslim alınması, test uçuşlarının ardından türk hava yolları (thy) tarafından yapıldı.

kaynak: dha, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;