Suriye'de iç savaş

Esed rejimi YPG’yi ilk kez havadan bombaladı

Suriye'de Esed rejimi PKK'nın Suriye uzantısı YPG’ye ait mevzileri havadan bombaladı.

Rejimin savaş uçakları, Haseke'de YPG'ye bağlı Asayiş merkezini de bombaladı. [Fotoğraf: Sosyal medya]

suriye insan hakları gözlemevi (sohr), rejime ait 3 savaş uçağının haseki’de ypg’nin denetimindeki bazı bölgeleri havadan hedef aldığını söyledi. yerel kaynaklara göre, vurulan mevzilerin arasında  ypg’ye bağlı asayiş güçlerinin binası da var.

rejim güçlerinin, ypg’nin bölgelerine top ve havan bombardımanı da gerçekleştirdiğini de aktaran sohr, kentin merkezinde rejim yanlısı ulusal savunma milisleriyle ypg’ye bağlı güçlerin arasında çatışmaların da olduğunu belirtti.

çatışmalarda 2 ypg'li ve 5 rejim yanlısı milis öldü. sohr ayrıca en az bir sivilin de öldüğünü ve birkaç kişinin de yaralandığını ifade etti.

ypg'nin omurgasını oluşturduğu suriye demokratik güçleri (sdg) de haseki'de kendisine ait bazı binaların bombalandığını söyledi.

pkk’nin suriye uzantısı pyd’nin askeri kolu ypg ile rejim arasında daha önce de çatışmalar çıkmıştı. ancak rejim ilk kez ypg bölgelerine hava saldırıları gerçekleştirdi.

haseki kenti ypg ile rejim güçleri arasında bölünmüş durumda.

kaynak: al jazeera ve sohr

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;