El Kaide

Fas El Kaide’sinden Libya tehdidi

Fas El Kaide’si Libya barış anlaşmasını reddettiğini açıkladı ve Batı'yı Libya'ya dış müdahalede bulunmaması konusunda uyardı.

Konular: Libya, El Kaide, Ortadoğu

fas el kaidesi'nin ikinci ismi ebu ubeyda annabi, libya’ya yapılacak muhtemel müdahale konusunda batı’yı tehdit etti. fas’ın sıhayrat kentinde varılan libya barış anlaşmasını reddettiğini açıklayan annabi, arap liderleri ve batı’yı libya’yı italya’ya savaşmadan teslim etmeye hazırlanmakla suçladı.

annabi’ye ait olduğu iddia edilen ses kaydında şöyle denildi:

"sizin konferanslarınızın sonuçlarını kabul etmeyeceğiz. sizin komplolarınıza karşı suskun kalmayacağız. libya’daki ailelerimize ve kaynaklarımıza ancak cesetlerimizi ezdikten sonra ulaşabilirsiniz. biz teslim olmayan bir milletiz. ya muzaffer oluruz ya da ölürüz."

açıklamada yer alan bir diğer ifade de şöyle:

"ey libya’daki müslüman halkımız, romalı libya’nın trablus’u işgal etme ve geçici hükümetin başına bir italyan general getirilmesini isteyen deklarasyonu, george bush’un bağdat’ın düşmesinin ardında irak’a bir vali atamasından farksızdır. bu işgalcileri defetmekten elzem bir şey olamaz."

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;