Türkiye

Fatih Projesi şubatta başlayacak

Şimdiye dek 83 bin sınıfa akıllı tahta alım gerçekleştirildi. 40 bin okula tablet bilgisayar verilmesiyle ilgili çalışmalar sürüyor.

Haberin Öne Çıkanları

Şubatta başlayacak

40 bin okul yararlanacak

Amaç eşitlik sağlamak

EGM Anıttepe Kampüsü'ndeki akıllı sınıfın açılışına İçişleri Bakanı Şahin (solda) ve Ulaştırma Bakanı Yıldırım katıldı. [AA]

ulaştırma, denizcilik ve haberleşme bakanı binali yıldırım, 570 bin sınıf, 40 bin okula, 700 bin öğretmene hizmet verecek fatih projesini, milli eğitim bakanlığı ile birlikte gerçekleştirmek için çalışmalara başladıklarını belirtti. 

projenin şubat ayında başlayacağını bildiren yıldırım ''ilk etapta 83 bin sınıfa akıllı tahta sağlanmasıyla ilgili alım gerçekleştirildi. bu sınıflardaki öğrencilere tablet bilgisayar verilmesiyle ilgili çalışmalar sürüyor" diye konuştu. 
 
ankara'da bulunan emniyet genel müdürlüğü (egm) anıttepe kampüsü'nde oluşturulan akıllı sınıfta, il emniyet müdürlükleri uzaktan eğitim merkezi açılış töreni'ne içişleri bakanı idris naim şahin birlikte katılan bakan yıldırım açıklamada bulundu. 
 
akıllı sınıfların il emniyet müdürleriyle canlı bağlantının ardından konuşma yapan yıldırım, ülkenin, toplumun, milletin huzurunu sağlayan gece gündüz çalışan emniyet mensuplarının asli işlerini yaparken çok daha donanımlı, çağdaş hizmetlerle buluşması amacıyla içişleri bakanlığı ile birlikte uzaktan eğitim projesi'ni gerçekleştirdiklerini söyledi.
 
'hizmette eşitlik'
 
projenin maliyetinin bakanlığın evrensel hizmet fonu'ndan karşılandığını belirten yıldırım, "emniyet teşkilatının 81 ilde 7 gün 24 saat birbirleriyle iletişim sağlamalarına imkan veren bu çağdaş projenin hayata geçti" dedi. 
 
166 yıldır insana hizmet veren bu kuruluşun kendini her zaman çağın gelişmelerine ayak uydurduğunu ve diğer ülkelerden geri kalmadığını ifade eden yıldırım, "2005'de başlayan iletişim sektörünün, yurdun her tarafına aynı kalitede ve aynı standartta ulaşması için evrensel hizmet fonu'nun kuruldu" dedi.
 
yıldırım, bu fonun amacının, istanbul ile hakkari, edirne ile hatay, ankara ile iğdır arasında sayısal uçurumun olmaması, genişbant internet hizmetinin her ildeki vatandaşın aynı şekilde almasını sağlamak olduğunu kaydetti. 
 
türkiye'de 45 milyondan fazla insanın bilgisayar okur yazarı olduğunu anlatan yıldırım, genişbant internet erişimi olmayan 10 bin 600 okula uydu ya da telsiz erişimiyle internet bağlantısının sağlandığını, 21 bin okula bilgi teknoloji sınıfının kurulduğunu, fen ve anadolu liselerine 20 binin üzerinde taşınabilir elektronik deney seti ve yaklaşık 18 bin 500 okula 90 bin bilgisayar temin edildiğini söyledi.
 
620 bin dizüstü bilgisayar
 
bilişim teknolojileri destekli öğretimin gerçekleştirilmesi amaçlayan proje kapsamında okulöncesi, ilköğretim ile ortaöğretim düzeyindeki tüm okullarımızın 620 bin dersliğine dizüstü bilgisayar, lcd panel etkileşimli tahta ve internet ağ altyapısı sağlanması öngörülüyor. 
 
proje ile dersliklere kurulacak olan donanımın etkin bir şekilde kullanılması için ilk aşamada öğretmenlere hizmetiçi eğitimler verilmesi hedefleniyor. projenin resmi sayfasında ayrıca,  öğretim programları bt destekli öğretime uyumlu hale getirilerek eğitsel e-içerikler oluşturulacağı belirtiliyor.
 
fatih projesi, ulaştırma, denizcilik ve haberleşme bakanlığı'na bağlı olarak yürütülüyor. 
 
kaynaklar: ajanslar 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;