ABD

Ferguson'da jüri kararı öncesi sokaklar gergin

ABD’nin Ferguson kasabasında siyah bir gencin polis kurşunuyla öldürülmesiyle ilgili mahkeme jürisinin kararı öncesi, karakol önünde protestolar sürüyor. Olaylarda iki gözaltı var.

Konular: ABD
Ferguson'daki olaylarda iki kişi göz altına alındı. [Fotoğraf: Reuters]

abd’nin missouri eyaletine bağlı ferguson kasabasında, 18 yaşındaki siyah genç michael brown'ı öldürmekle suçlanan polis memuru darren wilson'ın yargılanıp yargılanmayacağıyla ilgili jüri kararı bekleniyor.

iki gündür ferguson polis karakolu önünde eylem yapan göstericiler, "sokaklar bizim, katil polis gitmeli" sloganları atarak yolu trafiğe kapattı. yolu açmaları için yapılan uyarının ardından polis, göstericileri dağıttı. çıkan arbedede bir kadın ve bir erkek gözaltına alındı.

abd'de siyah bir gencin öldürülmesiyle başlayan gerginliklerin yaşandığı missouri’de vali jay nixon, olaylarla ilgili jürinin kararı öncesi 18 kasım tarihinde olağanüstü hâl ilan etmişti.

polis memuru açığa alındı

st. louis kentinin ferguson kasabasında 9 ağustos'ta brown'ın, polis memuru wilson tarafından defalarca vurulduktan sonra ölmesi, ülke genelinde protesto gösterileriyle birlikte ırk ayrımcılığı iddialarını beraberinde getirmişti. olayın ardından polis memuru wilson açığa alınmış ancak hakkında herhangi bir dava açılmamıştı.

st louis savcısı bob mcculloch davayla ilgili daha önce yaptığı açıklamasında, jürinin wilson'ın yargılanıp yargılanmamasıyla ilgili kararını kasım ayının sonuna doğru vereceğini bildirmişti.

ancak jürinin kararı ocak ayına da ertelenebilir.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;