ABD

"Ferguson'da olağanüstü hâl"

ABD'de siyah bir gencin öldürülmesiyle başlayan gerginliklerin yaşandığı Missouri eyaletinde Vali Jay Nixon, olaylarla ilgili jürinin kararı öncesi olağanüstü hâl ilan etti.

Konular: Amerika
Missouri Valisi Jay Nixon olaylarla ilgili jürinin kararı öncesi olağanüstü hâl ilan etti.

st. louis kentinin ferguson kasabasında, 18 yaşındaki siyah genç michael brown'ı öldüren polis memuru darren wilson’ın yargılanıp yargılanmamasıyla ilgili olarak, jürinin kararını açıklamasının hemen öncesinde missouri eyaleti valisi nixon, "olayların yeniden yaşanması" ihtimalini gerekçe göstererek olağanüstü hâl ilan etti.

ulusal muhafız birliği'ni harekete geçiren vali nixon'ın aldığı karara göre, st. louis'deki polis teşkilatı da olayların ilk başladığı ferguson kasabasında, sivil itaatsizlik gibi güvenliği tehlikeye sokacak eylemlere karşı operasyonel kontrole sahip olacak.

kararla ilgili açıklamada bulunan vali nixon, ''herhangi bir ihtimale karşı devam eden çabalarımızın bir parçası olarak jürinin kararının öncesinde kaynakların yerinde olması gerekir'' ifadesini kullandı.

st. louis kentinin ferguson kasabasında 9 ağustos'ta 18 yaşındaki siyah genç brown'ın, polis memuru wilson tarafından defalarca vurulduktan sonra ölmesi, ülke genelinde protesto gösterileriyle birlikte ırk ayrımcılığı iddialarını beraberinde getirmişti. olayın ardından polis memuru wilson açığa alınmış ancak hakkına herhangi bir dava açılmamıştı.

st louis savcısı bob mcculloch davayla ilgili daha önce yaptığı açıklamasında, jürinin wilson'ın yargılanıp yargılanmamasıyla ilgili kararını kasım ayının sonuna doğru vereceğini bildirmişti.

gerginlik sanal ortama taşındı

ferguson'daki gerilim sanal ortama da taşındı. anonymous adlı bilgisayar korsanları, ferguson'daki olayların ardından bölgedeki göstericileri tehdit eden ku klux klan (kkk) örgütünün resmi twitter hesabını ele geçirdi.

iki grup arasındaki tartışma, kkk'ın 18 yaşındaki siyah genç michael brown'ın ağustos ayında st. louis şehrinde beyaz bir polis tarafından öldürülmesiyle ilgili soruşturma jürisinin kararını bekleyen fergusonluları gösteri yapmamaları için tehdit etmesi üzerine alevlendi.

beyaz ırkçı radikal kkk örgütüne #opkkk etiketiyle saldıran anonymous, st. louis bölgesindeki kkk örgütü üyelerinin kimliklerini açıkladı.

anonymous hesaba kendi logosunu koyarak yarın hesaptan bir açıklama yapacaklarını söyledi.

kkk daha önce st. louis bölgesinde protestocuları ölümle tehdit eden el ilanları dağıtmıştı.

anonymous, abd'nin missouri eyaletinin st. louis şehrinde, silahsız siyah genç michael brown'ın polis tarafından öldürülmesinin ardından brown'ı öldüren polis memurunun kimliğini açıklamış, bunun üzerine twitter anonymous'a ait hesabı askıya almıştı.

anonymous grubu, brown'ın öldürülmesinden hemen sonra bölge sakinlerine sokaklara çıkarak protesto etme çağrısında bulunmuştu.

kaynak: aa 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;