Şampiyonlar Ligi

Galatasaray ilk galibiyetini arıyor

Şampiyonlar Ligi'nde üçüncü hafta başladı. İlk iki maçta bir puan toplayabilen Galatasaray kendi evinde ağırlayacağı Borussia Dortmund karşısında ilk galibiyetini almak istiyor.

Konular: Spor, Futbol, Galatasaray
Prandelli rahatsızlığı nedeniyle basın toplantısına katılmadı [AA]

türk telekom arena'da oynanacak karşılaşmanın başlama saati 21.45. karşılaşmayı smartspor yayınlayacak. mücadelenin hakemi de ispanyol antonio mateu lahoz.

ligde fenerbahçe galibiyetiyle morali yükselen galatasaray'ın bu maç öncesi bir, bundesliga'da haftayı mağlubiyetle kapatan lider dortmund'un ise altı puanı var. 
 

Günün maçları

a.madrid - malmo 
olympiakos - juventus
liverpool - real madrid
ludogorets  - basel
b. leverkusen - zenit
monaco  - benfica
anderlecht  - arsenal
galatasaray - b.dortmund
 

sarı kırmızılı ekipte sakatlığı bulunan aydın yılmaz'ın dışında eksik yok. fakat felipe melo ve blerim dzemaili sarı kart cezası sınırında.

başta haftasonu iki güzel gol atan wesley sneijder olmak üzere tüm futbolcular maç öncesi moralli. ligde köln'e deplasmanda 2-1 yenilen borussia dortmund ise devler ligi'nde başarılı bir performans ortaya koyuyor.

ilk maçında kendi seyircisi önünde arsenal'i 2-0 yenen, ikinci maçında ise deplasmanda anderecht'i 3-0 mağlup eden alman ekibi, attığı 5 gole karşılık kalesinde ise gol görmedi.

borussia dortmund'in ilk iki maçında adrian ramos ile ciro immobile rakip fileleri 2'şer kez havalandırdı, pierre-emerick aubameyang ise 1 gol kaydetti.

borussia dortmund'un teknik direktörü jurgen klopp her ne kadar ilk iki maçında istediği sonuçları alamasa da sarı kırmızılı ekibin potansiyelini bildiklerini söyledi. takımın türk asıllı futbolcusu ilkay gündoğan da kendisi için çok özel ve duygusal bir maç olacağı görüşünde.

galatasaray'da ise teknik direktör cesare prandelli rahatsızlığı nedeniyle basın toplantısına katılmadı. yardımcısı gabriele pin, "buraya çok önemli bir galibiyetin ardından geliyoruz. bu galibiyet takımımızı özgüven olarak üst düzeye çıkarabilir" diye konuştu.

almanya'da yetişen hamit altıntop da "sahada olup olmayacağımı bilmiyorum. inşallah olurum. olmasam da benim için her zaman önemli olan takımın iyi oynaması ve maçı kazanması" açıklamasını yaptı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;