Türkiye Süper Ligi

Galatasaray ligde de yıkıldı

Şampiyonlar Ligi'nde Dortmund'a 4-0 yenildikten sonra Süper Lig'e odaklanan Galatasaray, İstanbul Başakşehir'den de dört gol yedi. Sarı Kırmızılılar ligdeki ikinci yenilgisini aldı.

Konular: Spor, Futbol, Galatasaray
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ndeki grubunda son sırada yer alıyor. [Galatasaray.org]

galatasaray 4-0 yenildiği maçın ardından 13 puanda kaldı. istanbul başakşehir ise puanını 11'e çıkardı. abdullah avcı'nın öğrencileri yedinci haftada da namağlup iki takımdan biri unvanını korudu. süper ligi'n yeni ekibi şu ana kadar kalesinde sadece iki gol gördü.

istanbul başakşehir'de goller mossoro (2), semih şentürk ve doka'dan geldi. 

karşılaşmaya ev sahibi ekip istanbul başakşehir etkili başladı. 4. dakikada semih şentürk'ün soldan ortasında arka direkte uygun durumda topla buluşan visca'nın şutunda kaleci muslera, meşin yuvarlağı kornere çeldi. 
 

YEDİNCİ HAFTA

karabük 2-1 akhisar
kasımpaşa 2-0 konya
sivasspor 0-1 rizespor
balıkesir 0-5 bursaspor
fenerbahçe 2-1 gençlerbirliği
mersin idmanyurdu 4-2 eskişehir
trabzonspor 4-4 gaziantepspor
başakşehir 4-0 galatasaray
erciyesspor 3-2 beşiktaş

16. dakikada ise ilk gol geldi. uğur uçar'ın derinleme pasıyla sağdan ilerleyen visca'nın ortasında, penaltı noktası gerisinde topla buluşan mossoro, gelişine yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

20. dakikada istanbul başakşehir farkı 2'ye çıkardı. uğur uçar ile verkaç yaparak ceza sahasına giren doka'nın kaleciyle karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta top kaleci muslera'dan dönerken, semih şentürk altıpasta önünde bulduğu meşin yuvarlağı ağlara yolladı.

kalan dakikalarda başka gol olmayınca ilk yarı 2-0 bitti.

ikinci yarıda ise yağan yoğun yağmur zemini ağırlaştırdı, futbolu zorlaştırdı.

69'da ev sahibi ekip farkı üçe çıkardı. marcio mossoro kendisinin iki takımının üçüncü golünü kaydetti. 76'da ise doka farkı dörde çıkardı. 

kalan dakikalarda başka gol olmayınca fatih terim stadı'ndaki maçı başakşehir 4-0 kazandı.

koray günter ilk kez

galatasaray'da teknik direktör cesare prandelli, kadroda mecburi iki değişikliğe gitti. borussia dortmund ile oynadığı müsabakada sakatlanan iki savunma oyuncusu aurelien chedjou ile semih kaya, bu karşılaşmaya yetiştirilemedi.

prandelli, tedavileri devam eden chedjou ve semih'in yerine, hakan balta ile koray günter'e ilk 11'de yer verirken, ligde son oynanan fenerbahçe karşılaşmasının 11'inde başka değişikliğe gitmedi. istanbul başakşehir maçına ilk 11'de çıkan oyunculardan koray günter, bu sezon ilk kez bir resmi müsabakada şans buldu.

geride kalan sezonun devre arasında borussia dortmund'dan alınan genç oyuncu, ligde 4, türkiye kupası'nda 3 maçta oynarken, bu sezon ise prandelli'nin tercihleri arasına ilk kez girdi.

sarı kırmızılı ekipte teknik direktör prandelli'den son dönemde forma almakta zorlanan bruma, istanbul başakşehir maçının ilk 18'ine alındı. galatasaray formasıyla 1 ekim'de uefa şampiyonlar ligi'nde oynanan ve 4-1 kaybedilen arsenal maçında sahaya çıkan bruma, o günden sonra ilk kez 18'e girdi. portekizli oyuncu, takımının yaptığı son 3 resmi maçta (suat altın inşaat kayseri erciyesspor, fenerbahçe ve borussia dortmund), kadroya alınmamıştı.

istanbul başakşehir'de 6 galatasaraylı

istanbul başakşehir takımının galatasaray karşısına çıktığı ilk 18'de, sarı-kırmızılı ekipte forma giymiş 6 oyuncunun bulunması dikkati çekti. daha önce galatasaray forması giyen yalçın ayhan, uğur uçar, ferhat öztorun, ufuk ceylan, mehmet batdal ve alparslan erdem, eski takımlarına karşı ilk 18'de yer aldı.

istanbul başakşehir'de sakatlıkları devam eden mahmut tekdemir ve alexandru epureanu ise galatasaray karşısında takımdaki yerlerini alamadı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;