Türkiye

Gaziantep'te yangın: Baba ve altı oğlu öldü

Gaziantep'te Taşlıca mahallesinde bir barakada çıkan yangında, bir baba ve 6 oğlu hayatını kaybetti. Yarı baygın halde bulunan anne, tedavi altında. Yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyor.

Konular: Türkiye

yangın gaziantep'in merkez şehit kamil ilçesine bağlı taşlıca mahallesinde meydana geldi. 

sebebi henüz bilinmeyen yangının ardından yapılan incelemede, mehmet emin bakır ile henüz isimleri öğrenilemeyen 6 çocuğunun cansız bedenine ulaşıldı. cenazeler, otopsi için adli tıp kurumuna götürüldü.

yarı baygın halde bulunan anne naciye bakır ise 112 acil servis ekiplerince dr. ersin arslan eğitim ve araştırma hastanesine kaldrıldı.

itfaiye ekipleri pencereden girdi

ihbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, ön bölümü çökmüş olan tek katlı barakanın tek penceresini kırarak kendisini dışarı atmış olan naciye bakır'ı baygın halde buldu. hafif yaralı olan kadın sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılarak ambulansla dr. ersin arslan devlet hastanesi'ne kaldırıldı. itfaiye ekipleri de müdahale ederek yangını söndürdükten sonra girdiği barakada, baba mehmet emin bakır ile yaşları 2 ile 15 arasında değişen çocukları tacettin, mücahit, emin, halime, dilova ve beşire'nin cesetleriyle karşılaştı. baba ve 6 çocuğunun cesedi, olay yerinde yapılan inceleme sonrası otopsi için adli tıp kurumu morguna gönderildi.

yangında ayrıca evin yanında bulunan bir ineğin de telef olduğu görüldü.

yangına mum neden oldu iddiası

büyükbaş hayvanlarını otlatan ve çevredeki atık ve hurdaları toplayarak geçimini sağlayan bakır ailesinin tavanı kamış, tahta ve kartonlarla kapatılmış olan barakada elektriksiz yaşadığı ve jeneratör kullanarak enerji sağladıkları belirlendi. iddiaya göre, dün gece aile fertleri bulundukları tek odalı barakayı aydınlatmak için mum yaktı ve ardından uykuya daldı. gece mumun devrilmesiyle başlayan yangın, kısa sürede tüm barakayı sararak 7 kişinin ölümüne neden oldu. yangının çıkış nedeninin itfaiye ekiplerinin yapacağı inceleme ile netlik kazanacağı bildirildi.

ailesini kaybetmenin şokunu üzerinden atamadı

hastanede tedavisi tamamlanan ve ifadesine başvurulacak olan naciye bakır ise, eşi ve 6 çocuğunu kaybetmenin şokunu üzerinden atamadı. hastane bahçesinde çocuklarının ismini sayıklayarak 'öldü' diye gözyaşı döken acılı kadını, sağlık görevlileri teselli etmeye çalıştı.

mehmet emin bakır ile 6 çocuğu, otopsilerinin tamamlanmasının ardından toprağa verilecek.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;