Gazze

Gazze'de ölü sayısı 1036

İsrail, Gazze'ye yönelik saldırılarına bayramda da devam ediyor. Ordu güçlerinin sabah saatlerinde Gazze'nin Cibaliye bölgesinde bir evi bombalaması sonucu bir Filistinli çocuk öldü. Ölü sayısı 1036'ya yükseldi.

Genellikle sivil yerleşim birimlerinin hedef alındığı saldırılarda şu ana kadar 1036 kişi hayatını kaybetti, 6 binden fazla insan yaralandı. [Fotoğraf: Reuters]

israil'in gazze'ye yönelik 7 temmuz'dan beri düzenlediği saldırılar ramazan bayramı sabahında da devam etti. gazze'nin cibaliye bölgesinde israil savaş uçaklarının bir evi hedef alması sonucu evde kalan ailenin çocuğu hayatını kaybetti. 

israil'in gece bombardımanında ise dört filistinli ölmüştü. ölenlerden biri, gazze'nin güneyindeki han yunus'a düzenlenen topçu ateşi sırasında hayatını kaybetti. sağlık bakanlığı, gece boyunca bölgedeki farklı hastanelerde tedavisi süren üç yaralının da yaşamını yitirdiğini aktardı. 

al jazeera kaynakları, sabah saatlerinde israil ordusunun cabalya'nın doğusundaki bölgelere topçu bombardımanı gerçekleştirmekte olduğu bilgisine ulaştı. kassam tugayları ise israil'e havan bombalarıyla karşılık veriyor. 

'koruyucu hat' adı altında 7 temmuz'da gazze’ye havadan saldırı başlatan israil ordusu, 17 temmuz perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

genellikle sivil yerleşim birimlerinin hedef alındığı saldırılarda şu ana kadar 1036 kişi kaybetti, 6 binden fazla insan yaralandı. 

'ateşe ateş, sükunete sükunet'

anadolu ajansı'na açıklama yapan ve ismini açıklamak istemeyen bir israil yetkilisi, "siyasi düzeyde talimatlar, ateşkese saygı duyulması yönünde. ancak sükunete sükunetle, ateşe ateşle karşılık verilecek" dedi.

kaynak, "roket atıldığında roketle, ateş açıldığında misliyle karşılık verilecek. hamas ateşkese uymazsa, ateşkese uyulmayacak. gazze'de tünellere karşı başlattığımız operasyon devam edecek" ifadelerini kullandı.

'müslümanları seferber olmalı'

dünya müslüman alimler birliği ise, tüm dünya halklarını gazze'ye destek olmaya çağırdı. birlik başkanı yusuf el karadavi ve genel sekreter ali karadaği'nin imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, gazze halkına destek olmanın şer'i bir görev olduğu kaydedildi.

açıklamada, "islam ve arap dünyasının içinde bulunduğu bu zor şartlarda gazze halkına destek olmak için tüm müslümanları seferber olmaya çağırıyoruz" ifadesi kullanıldı.

açıklamada israil güçlerinin gazze'deki kardeşlerine destek olmak için kudüs ve batı şeria'da gösteriler düzenleyen halka saldırıları kınanırken, tüm dünyaya gazze'deki saldırıların acilen durdurulması için çalışma çağrısında bulunuldu.

kaynak: al jazeera ve anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;