Gezi Parkı eylemleri

Gezi için 29 yıl istemi

Son iddianamede Gezi parkı olaylarının büyümesine sebep oldukları gerekçesiyle, beş Taksim Platformu üyesi için 29’ar yıl hapis cezası verilmesi istendi.

Haberin Öne Çıkanları

Gezi Olalyları iddianamesi tamamlandı

5 kişiye 29 yıl

21 kişiye 10 yıl hapis istemi

Kitabın 'Sloganlar- Duvar Yazıları' başlıklı bölümünde Erdoğan'a yönelik sözlere yer verildiği belirtildi. [Fotoğraf: Hüseyin Narin-Al Jazeera]

istanbul cumhuriyet savcısı hüseyin nazmi okumuş tarafından hazırlanan 6 sayfalık iddianamede ayrıntıları ortaya çıktı. mahkemeye sunulan iddianamede 26 kişinin cezalandırılması isteniyor. 5 şüpheli için 29'ar yıl, 21 şüpheli için de 10’ar yıl hapis cezası talep ediliyor. suçlamalar; örgüt kurma, toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet ve görevi yaptırmama. ak parti istanbul il başkanlığı ve iki kişi de şikayetçi olarak iddianamede yer alıyor.  

‘halkın duygularını tahrik edecek şekilde haberler yayınlandı’

haklarında 29'ar yıl hapis cezası istenen ali çerkezoğlu, ayşe mücella yapıcı, beyza metin, ender imrek ve haluk ağabeyoğlu'nun; taksim dayanışma platformu üyeleri sıfatıyla tüm olanlarda sorumluluğu olduğu iddia edildi.

iddianamede taksim dayanışma paltformu olayların büyümesinde birincil rol oynamakla suçlanıyor. platformun, 27 mayıs 2013 günü gezi parkı'ndaki bazı ağaçların sökülmesi ile başlayan, daha sonra hükümet'e yönelik protestolara dönüşen eylemlerde, yazılı ve görsel medya üzerinden halkı ve gençliği taksim ve gezi parkı'na çağırdığı ve kamu düzenini tehdit ettiği iddia ediliyor.

‘baret, eldiven, güneş gözlüğü ele geçirildi’

iddianamede bazı şüphelilerde baret, eldiven, çift filtreli gaz maskesi, güneş gözlüğü, beyaz renkli bez gaz maskesi, deniz gözlüğü, üzerinde taksim dayanışması yazan beyaz renk önlük, limon suyu, kask, iki adet demir saplı sapan, bir adet tahta saplı sapan, 67 adet cam bilye ele geçirildiği belirtiliyor. 

platform çocuklara taş atmaları için para vermekle de suçlanıyor. iddianamede bu platform üyesi beş kişinin talimatlarına uyan diğer şüphelilerin çevredeki bir çok özel ve kamu malına zarar verdikleri, ayrıca müşteki olarak yer alan akp'nin aracını zarar verdikleri iddia ediliyor.

iddianamedeki müştekilerden mustafa aksu zarar gören aracın şoförü. diğer müşteki muhittin akat'ın ise oğlu m.ş.a.'ya, polise taş atması için platform üyeleri tarafından para verildiğini beyan ettiği iddia ediliyor. 

mahkeme savcılığın iddianamesini kabul ederse dava açılacak. 

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;