Türkiye

Göçük altındaki askerler şehit oldu

PKK'ya yönelik operasyonların devam ettiği Diyarbakır’ın Sur ilçesinde çatışma sırasında çöken bir evin altında kalan üç asker kurtarılamayarak şehit oldu. Bölgede süren çatışmalar nedeniyle kurtarma çalışmaları sağlıklı yürütülemedi.

Konular: PKK
Diyarbakır'ın Sur ilçesi [Fotoğraf: AA]

sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların 2 aralık’tan bu yana devam ettiği diyarbakır’ın sur ilçesinde çatışmalar sırasında çöken bir binanın altında kalan üç asker kurtarılamayarak şehit oldu.

genelkurmay başkanlığı'nın paylaştığı yazılı açıklamaya göre, göçük altında kalan yedi askerden dördü hafif yaralı olarak kurtarıldı. üç asker ise çoken binanın enkazı altında kaldı.

hasırlı mahallesinde tahrip gücü yüksek el yapımı bombanın patlaması sonucu içerisinde toplam 12 asker ve polisin bulunduğu beş katlı bir binanın bir bölümü çöktü. enkaz altında kalanların kurtarılması için yardıma giden güvenlik güçlerine pkk’lılar uzun namlulu silahlarla ateş açtılar. çıkan çatışmada iki asker ve iki polis şehit oldu.

enkaz altından dokuz kişi çıkarıldı ancak üç asker kurtarılamadı. enkaz altındaki askerlerin kurtarılması için yürütülen çalışmalar bölgede devam eden çatışmalar nedeniyle sağlıklı yapılamadı. bölgedeki çalışmalara katılmak üzere giden afad ekiplerine de ateş açıldı.

kaynak: al jazeera, genelkurmay başkanlığı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;