Türkiye Süper Ligi

Gol yağmurunda kazanan yok

Süper Lig'de 14'üncü hafta mücadelesinde Bursaspor ile Trabzonspor sahadan 3-3'lük beraberlikle ayrıldı. Karşılaşma yoğun yağış altında oynandı.

Konular: Spor, Futbol, Trabzonspor
Türkiye Kupası gruplarında üçüncü maçlar Salı günü oynanacak beş maçla başlayacak. [Fotoğraf: AA]

bursa atatürk stadı'nda oynanan mücadelenin ilk yarısı da 2-2'lik eşitlikle sona erdi.

ev sahibi takımın gollerini 24'te penaltıdan fernandao, 29'da ozan tufan ve 53'te volkan şen attı. trabzonspor'un golleri ise 15'te özer hurmacı, 45'te yusuf erdoğan ve 80'de mustafa akbaş'tan geldi.
 

14. hafta

k.erciyesspor 0-1 fenerbahçe
sivasspor 0-2 başakşehir
gençlerbirliği 5-0 konyaspor
eskişehirspor 1-1 karabükspor
galatasaray 3-2 mersin
balıkesirspor 5-3 kasımpaşa
bursaspor 3-3 trabzonspor
beşiktaş  3-1 akhisar
rizespor 0-1 gaziantepspor

tempolu ve zevkli geçen mücadelede iki takım da çok sayıda gol pozisyonuna girdi. 

bu beraberliğin ardından bursaspor'un puanı 20, trabzonspor'un da 22 oldu.

bursaspor teknik direktörü şenol güneş, sakat ve cezalı futbolcuların fazlalığı nedeniyle kadroda değişikliğe gitmek zorunda kaldı.

sakatlığı bulunan serdar aziz'in yerine savunmada şamil çinaz'a forma veren güneş, kart cezalısı josue'nin yerine de bekir yılmaz'ı ilk 11'de sahaya sürdü.

ersun yanal, ikinci yarıda waris, ishak doğan ve oscar cardozu'yu oyuna sürdü. bu hamleler, takımına beraberlik golünü getirdi. 

bursaspor ile trabzonspor arasında oynanan müsabaka öncesi tribünlerde iki takımın taraftarları birbirlerine centilmence tezahüratta bulundu.

maç öncesi trabzonspor taraftarların 'bursaspor' tezahüratına, yeşil beyazlı tribünlerden alkışlarla karşılık verildi.

hem yeşil beyazlı hem de bordo-mavili taraftarlar daha sonra "bursa-trabzon, tertemiz şampiyon", "yeter, yıldırım demirören yeter", "şikeye karşı omuz omuza" tezahüratları yaptı.

şenol güneş'ten yıldırım demirören'e davet

bursaspor teknik direktörü şenol güneş, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, "oyunumuzun karşılığı bu olmamalıydı ama futbol bu" dedi.

iyi mücadele ettiklerini ve 3 gol bulduklarını kaydeden güneş, final paslarında yeterince etkili olamadıklarını belirtti.

güneş, şöyle devam etti:

"maçın ilk yarısını daha farklı skorla bitirecek pozisyonlar ürettik. ikinci yarıda 3-2'yi bulduk. son bölümde skoru koruma telaşıyla panikledik. üstünlüğü taşıdığımız bir maçtı. kazanmak için çalışan, oynayan bir takımız. trabzonspor iyi bir takım, tebrik ederim. oyunumuzun karşılığı bu olmamalıydı ama futbol bu."

ilk yarıda ofsayt gerekçesiyle sayılmayan gollerinin anımsatılması üzerine güneş, "hakem hata yapar, golümüz sayılmaz, ofsayttan gol yeriz, bunlar önemli değil. federasyon başkanı inegöllü olduğunu açıklamış. ben de trabzonluyum ama bursaspor'u çalıştırıyorum. o bölgeden olmak, o bölgeye kıyak geçileceği anlamına gelmez. ben, raporlara ismimi geçirerek oyuncuma ceza vereni asla affetmem. federasyon başkanını, kurum ve kurullarını uludağ'a bekliyorum. uludağ'da bembeyaz kar var. onları uludağ'da ağırlamak isteriz" ifadesini kullandı.

güneş, futbolun temizlenmesi için köklü değişikliklere ihtiyaç duyulduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"akvaryumun suyu kirli. hangi balığı bıraksanız kirlenecektir, ben de dahil. akvaryumun suyunun değişmesi lazım. hakem kurulunun değişmesinde benim ifadelerimin etkili olduğu söyleniyor. ne kadar da güçlüymüşüm. ben yakında federasyon başkanı da olacağım. hakem hatalarını da çözeceğim."

trabzonspor teknik direktörü ersun yanal da her iki takımın galibiyete yakın oyun sergilediğini anlattı.

"bugün yağmur, goller, her iki takımın da kazanacağı anlar vardı" diyen yanal, şu değerlendirmede bulundu:

"taraflı-tarafsız herkesin keyif alacağı bir maçtı. her iki takım taraftarlarının da 'biz kazanacağız' dediği bir maç oynadık. yaptığımız savunma hataları, hücumla sonuçlandıramadığımız ataklar oldu. maçı beraber bitirdik. her iki takımın da kazanacağı bir maçtı."

yanal, hakeme ilişkin soruyu, "bir ara maçı kaçırdı sanırım" diye yanıtladı.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;