Kürt sorunu

Hakkari'de 1.5 tonluk PKK bombası imha edildi

Hakkari'nin Durankaya Beldesi’nde Jandarma Karakolu'na saldırı hazırlığındaki 1,5 ton patlayıcı yüklü araç, güvenlik güçlerince açılan ateşle imha edildi. Araçtaki 2 PKK'lı öldürüldü.

Konular: Kürt sorunu, PKK
[Fotoğraf: AA]

hakkında daha önceden istihbarat alınan alınan ve hakkari il jandarma komutanlığı ile hakkari il emniyet müdürlüğünce koordineli olarak takibi yapılan, minibüs, hakkari merkez durankaya istikametine gitti. 

hakkari merkez durankaya jandarma karakol komutanlığı yol ayrımını geçip 200 metre ilerleyen aracı durdurmak üzere, yol üzerinde gerekli tertibatı alan jandarma unsurları tarafından yola kapan atıldı.

valilikten yapılan açıklamaya göre, durankaya jandarma karakol komutanlığı ekipleri yol kontrol uygulamasında şüphelendikleri bir minibüsü durdurmak istedi.

güvenlik güçleri "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan aracı durdurmak için yola kapan attı. bunun üzerine geri dönerek kaçmaya çalışan bomba yüklü araç kobra tipi zırhlı araçla ateş açılması sonucu imha edildi. 

araçtaki iki pkk'lının öldüğü patlamada, minibüs havaya uçarken yerde 3 metre derinliğinde 5 metre genişliğinde çukur oluştu. patlamayla birlikte yakındaki bir ahırın çatısı uçtu, minibüsün parçaları yüzlerce metre uzağa dağıldı.

valilik, inceleme sonucu, araçta yaklaşık 1,5-2 ton patlayıcının olduğunun değerlendirildiğini bildirdi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;