UEFA Avrupa Ligi

'Hâlâ çok büyük şansımız var'

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Biliç "Evimizde kazanıp çeyrek finale çıkmak istiyoruz. Bunun için hâlâ çok büyük şansımız var" açıklamasını yaptı.

Konular: Spor, Futbol, Beşiktaş
Bilic, 2013-2014 sezonu başında Beşiktaş'a geldi. [Fotoğraf: AA]

hırvat teknik adam "1-1'den sonra işler ters gitmeye başladı. şanssız bir gol yedik. daha sonra zorlanmaya başladık. bizim bulduğumuz golden sonra ilk 15 dakikada rakip teslim olmuş durumdaydı. önemli fırsatları değerlendiremedik. ikinci golü bulamazsak rakibin güçlük çıkartacağını biliyorduk. öyle de oldu" dedi.

turun istanbul'a kaldığını ve çok büyük şansları olduğunu söyleyen slaven biliç "ikinci golü penaltıdan ucuz bir şekilde yedik. brugge'un oyun planı duran toplar ve uzun toplardı. hâlâ çok ciddi şansımız var. elimizden gelen her şeyi yapacağız. brugge'ün iyi bir deplasman performansı var. bunu da unutmamak lazım" açıklamasını yaptı.

beşiktaş, brugge'ü 19 mart'ta olimpiyat stadı'nda konuk edecek.

pedro ile maçtan önce yaptıkları konuşmadan sonra necip ve ersan’ı stoper olarak oynatmaya karar verdiğini kaydeden hırvat teknik adam, “tolgay’ı, oğuzhan’ı ve veli’yi kullanarak ofansif olarak daha güçlü bir orta saha kurgusu kurmaya çalıştım. buradaki en önemli amacımız orta sahada rakibe karşı üstünlük kurup, oyunun hâkimiyetini ele geçirebilmekti” dedi.

club brugge cephesi

club brugge teknik direktörü michel preud’homme ise kendi seyircileri önünde galip geldikleri için mutlu olduklarını söyledi.

beşiktaş’ın kalitesinin bilincinde sahaya çıkarak avantajlı bir skor etmek için mücadele ettiklerini belirten preud’homme, ikinci yarıda iki güçlü forveti oyuna alarak sonuca gitmeye çalıştıklarını dile getirdi. 

bu oyun sistemiyle maçı kazandıklarına dikkati çeken preud’homme, şöyle konuştu:

“maçın başından itibaren tehlikeli olmaya çalıştık. rakibimizin kalitesini biliyorduk. ikinci yarıda iki güçlü forvet oyuna alarak, maçı kazanmayı amaçladık. belki diğer takımlar için bu sistem sonuç vermeyebilir ama bu maçta bu taktikle sonuca gittik. uzun toplarla oynamak da bu taktiğimizin bir parçasıydı.” 

sahalarında aldıkları bu galibiyetle tur atlama şanslarının biraz yükseldiğine vurgu yapan preud’homme, “eğer evinizde 0-0 berabere kalırsanız, tur atlama şansınız yüzde elli olur. ama eğer kazanırsanız şansınız belki yüzde 60’a çıkar. bu sonuçla belki bir avantaj, bir kredi elde ettik. ama tur için yeterli olur mu bunu rövanşta göreceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;