Hizbullah

Hamas'tan Hizbullah'a 'birleşme' çağrısı

Hamas’ın askeri kolu İzzettin Kassam Tugayları, Hizbullah’a ‘direnişimizi birleştirelim’ çağrısı yaptı. Hareketin siyasi Büro Yardımcısı Heniye ise, Hizbullah’a gönderdiği taziye mesajında ‘üzüntü ve öfke’ duyduklarını ifade etti.

[Fotoğraf: AFP-Arşiv]

hamas’ın askeri kolu izzeddin kassam tugaylarının komutanı muhammed el deyf, hizbullah’a gönderdiği yazılı mesajda, ‘siyonizm’e karşı direnişimizi birleştirelim’ çağrısında bulundu.

israil, pazar günü suriye sınırında bulunan kuneytira bölgesinde hizbullah’a ait bir askeri konvoyuna hava saldırısı düzenlemiş, saldırıda aralarında üst düzey komutanların da olduğu 6 hizbullah üyesi hayatını kaybetmişti.

el deyf, taziye olarak gönderdiği mesajda "tüm direniş güçlerinin ortak düşman siyonizm ve onunla işbirliği yapanlara karşı tek bir direniş programı kapsamında birleşmesi gerekiyor. bu aziz kanlar, şu kritik dönemde bozguncuların yüzüne vurulan sert bir tokadın ve güçlü bir haykırışın neticesi olarak döküldü" ifadelerini kullandı.

"öfke ve üzüntü duyuyoruz"

hamas siyasi büro başkan yardımcısı ismail heniye de, hizbullah genel sekreteri hasan nasrallah’a taziye mesajı gönderdi.

heniye'nin mesajında, "hizbullah liderlerinin ve üyelerinin hayatını kaybettiği siyonistlerin kuneytra'da işledikleri suçu haber aldığımızda üzüldük ve öfkelendik. gazze ve filistin topraklarından taziyelerimizi sunuyor, bu acı olaydan ötürü duyduğumuz hüznü dile getiriyoruz" ifadeleri kullanıldı.

hizbullah ise, yaptığı yazılı açıklamada, hamas’ın siyasi ve askeri kanatlarının israil’in düzenlediği saldırıda hayatını kaybedenler için taziye mesajlarını kabul ettiğini duyurdu.

hamas, israil'in gazze'ye 8 temmuz'da düzenlediği saldırının sırasında hizbullah'tan destek istemişti. ancak hizbullah genel sekreteri nasrallah, saldırıyla ilişkin "filistinlilerin zaferi bizim zaferimiz, hezimetleri bizim hezimetimizdir. hizbullah, her zaman filistin halkı ve tüm filistinli direnişçilerin yanında yer alacak" ifadeleriyle yetinmişti.

hizbullah’a saldırı: 6 ölü

suriye topraklarındaki hizbullah hedeflerine saldırıda, aralarında üst düzey komutanların da olduğu altı hizbullah üyesi öldürülmüştü.

eski askeri kanat lideri imad mugniye'nin oğlu cihad mugniye de ölenler arasında. cihad mugniye, babası imad mugniye'nin bir suikastle 2008 yılında şam'da öldürülmesi sonrası bizzat hizbullah lideri hasan nasrallah ve iran'ın kudüs gücü komutanı kasım süleymani'nin koruması altındaydı.

saldırıda öldürülen bir başka isim ise iran devrim muhafızları'na bağlı kudüs gücü'nde görevli bir saha komutanı olan huşeng allahdadi.

allahdadi, kudüs gücü komutanı kasım süleymani'nin yakın silah arkadaşlarındandı.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;