Türkiye

Hanefi Avcı serbest

Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlâli kararının ardından tahliye talebi Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından kabul edilen eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, cezaevinden çıktı. Avcı, "Bu adaletsizlik sadece bana karşı değil topluma karşı yapılmıştır. Son mağduru da hükümettir" dedi.

Konular: Türkiye
anayasa mahkemesi'nin hak ihlali kararının ardından tahliye talebi yargıtay 9. ceza dairesi tarafından kabul edilen eski emniyet müdürü hanefi avcı, silivri cezaevi'nden çıktı. 
hanefi avcı cezaevi çıkışı yaptığı açıklamada, cezaevinde olmasını adaletsizlik olarak nitelendirdi ve "bu yapılan adaletsizlik sadece şahsıma değil tüm topluma karşıdır. en son mağduru hükümettir" dedi. 
kck tutukluları vurgusu
özel yetkili mahkemelerin toplumun her kesiminden mağdurları olduğunu söyleyen avcı, "sıradan gösterileri suça dönüştürdüler. güneydoğu'da da seçilmiş birçok insan mağdur edildi. adi suçlardan mahkum olan birçok kurban da var" dedi.
avcı "bu ülke bir hukuk devletidir. bu sahtelikleri, yanlışlıkları yapanlarla da hukuk içerisinde mücadele edilmelidir" diye konuştu.
hanefi avcı, anayasa mahkemesi'ne yaptığı bireysel başvuru sonucu serbest kaldığını hatırlatarak, "aym'ye bireysel başvuru bundan birkaç sene önce olsaydı bu hukuksuzluklar olmayacaktı" dedi. 
anayasa mahkemesi 'hak ihlâli' dedi
eski emniyet müdürü hanefi avcı, devrimci karargah örgütüne yardım suçundan 15 yıl 4 ay 5 gün hapis cezası aldı. oda tv davası kapsamında da yargılanması devam ediyordu.
anayasa mahkemesi daha önce bireysel başvuruda bulunan avcı'nın haklarının ihlâl edildiğine karar verdi. yüksek mahkeme karara gerekçe olarak tutukluluk gerekçelerinin yetersiz olmasını gösterdi. bunun ardından eski emniyet müdürü hanefi avcı'nın avukatı, müvekkilinin tahliyesi talebiyle yargıtay 9. ceza dairesi'ne başvurdu, tahliye talep etti. 
avcı'nın devrimci karargâh örgütü davasında aldığı cezanın temyiz incelemesi yargıtay 9. ceza dairesi'nde yapıldığı için tahliyesine de yargıtay 9. ceza dairesi'nin karar vereceği ifade edildi. daire, yargıtay cumhuriyet başsavcılığı'ndan görüş istemişti. 
haliç'te yaşayan simonlar
hanefi avcı'nın hayatı eskişehir emniyet müdürü'yken yazdığı “haliç'te yaşayan simonlar - dün devlet bugün cemaat” isimli kitaptan sonra değişti.
avcı, gülen cemaati’yle ilgili bölümü geniş etki yaratan kitapta, cemaatin başta emniyet olmak üzere yargı, mit, ordu ve diğer devlet kurumlarında örgütlendiğini, bu kurumların sistemlerini bozarak çalışmalarını engellediğini, personel arasında ayrımcılık ve düşmanlık yarattığını, özel yetkili mahkemelerce yürütülen soruşturmaların, arka planda cemaatin talimatıyla emniyet istihbarattaki unsurları ve cemaate bağlı savcılarca yürütüldüğünü, hukuksuz işlemler yapıldığını yazmıştı.
kendi anlatımına göre bir zamanlar gülen cemaati ile yakın ilişkisi olan avcı 2010 yılında kitabın yayınlanmasından 38 gün sonra tutuklandı. 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;