Suriyeli Mülteciler

Hatay’da sığınmacı gerginliği

Hatay'ın Hassa ilçesinde Suriyeli sığınmacılar ile Türk vatandaşları arasında çıkan taşlı sopalı kavgada, 3'ü Suriyeli 4 kişi yaralandı. Kavganın ardından Suriyeliler köyü terk etmeye başladı.

Konular: Türkiye, Suriye
Güvenlik güçleri alarm durumuna geçti. [Fotoğraf: DHA]

hassa’ya bağlı buhara mahallesi civarındaki tarlada çalışan türkler ve suriyeliler arasında yaşanan kavga, akşam saatlerinde mahalleye sıçradı. yaşanan taşlı sopalı kavgada 1'i türk 3'ü suriyeli olmak üzere 4 kişi yaralandı.

mahallede yaşayan suriyelilerin türk amele çavuşlarını darp etmesinin ardından türklerin yakınları, suriye plakalı bir kamyonu ateşe verdi. yanan kamyon, olay yerine getirilen 'toplumsal olaylara müdahale aracı' (toma) yardımı ile söndürüldü.

bölgeye antakya'dan takviye ekip gönderildi.

suriyeliler taşınıyor

yaşanan kavganın ardından buhara mahallesi'nde bulunan bazı suriyeli aileler, asker kontrolünde köyden taşınmaya başladı. suriyeliler, evlerinin önüne getirilen kamyonlara eşyalarını yüklerken, güvenlik güçleri buhara mahallesi'nin tüm sokaklarında nöbet tutuyor. özel harekat polisleri ve toma'lar da güvenlik güçlerine destek veriyor.

‘suriyelileri istemiyoruz’

mahalle sakinlerinden idil avcı, suriyelilerin bir anda kendilerine saldırdığını ve evlerini taşladığını iddia etti. mahallelerinde daha önceden böyle olayların hiç olmadığını anlatan idil avcı, suriyelileri köylerinde istemediklerini söyledi.

aracına kurşun isabet eden osman avcı da “birbirimize girdik resmen. şimdi de ortada yoklar. devlet tarafından bu mahalleye beş aile yerleştirildi. gerisi sınırdan kaçak geçenler” dedi.

kaynak: dha ve cha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;