Türkiye

'Hedef anayasa değişikliği'

Başbakan Erdoğan, "Bizim 330'u yakalama şansımız olsaydı yeni anayasayı millete götürürdük. Şimdi hedef parlamentoda anayasa değişikliğini yapabilecek bir gruba sahip olmak" dedi.

Erdoğan, "Artık gündem belirleyen bir Türkiye var. Bu yolculukta 2015'i farklı değerlendirmemiz lazım" dedi. [Fotoğraf: AA]

12'nci cumhurbaşkanı seçilen başbakan recep tayyip erdoğan, ak parti'nin kuruluş yıldönümü için düzenlenen resepsiyonda konuştu.  erdoğan, "10 ağustos'ta yaptığımız cumhurbaşkanlığı seçimi 2015 için işaret fişeğidir. partimizin 13 yaşında olmasını heyecanla kutlarken bundan sonraki süreçte de kongremize bakıyor olacağız" dedi.

27 ağustos'ta gerçekleşecek olağanüstü kongre hazırlığı içinde olacaklarını söyleyen erdoğan, "milletvekillerimizle, gençlik ve kadın kollarımızla bir toplantı yapacağız. bunun neticesinde ortaya çıkacak tabloyla 27 ağustos'ta birlik beraberlik kazanacaktır" dedi.

'hedef anayasa değişikliği'

yeni anayasa sürecinin kendileri açısından büyük önem taşdıığını belirten erdoğan, "bizler her türlü fedakarlığı yaptık. ama muhalefet partileri hiçbir şey yapmadı. chp'nin ömrü ipe un sermeyle geçti" dedi.

ak parti genel merkezi'ndeki konuşmasında erdoğan, "bizim 330'u yakalama şansımız olsaydı yeni anayasayı millete götürürdük. bundan sonraki süreçte hedef parlamentoda anayasa değişikliğini yapabilecek bir gruba sahip olmak"  ifadelerine yer verdi.

erdoğan, "şunu unutmayın, dünya bize bakıyor. artık gündem belirleyen bir türkiye var.  bu yolculukta 2015'i farklı değerlendirmemiz lazım. 2015'e çok güçlü hazırlanmamız lazım. partimizin ömrü ne kadar uzun olursa, türkiye de bundan o kadar istifade edecektir" diye ekledi.

'bunların seviyesi bu'

erdoğan, "şeytan diyor ki ayakkabını çıkar fırlat' ifadelerini kullanan chp ankara milletvekili aylin nazlıaka’ya tepki gösterdi.

erdoğan, "pazar gününün o heyecanını, coşkusunu bize yaşatmak istemeyenler parlamentoda ayakkabılarla uğraşıyorlar. o ayakkabıyı atma, sana lazım olur. bunların kalitesi bu, seviyesi işte bu" diye konuştu.

kaynak: al jazeera 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;