Türkiye

Hububat 'kış kuraklığı' tehdidi altında

Yağışlar geçen yıla göre yüzde 41, mevsim ortalamasına göre yüzde 30 azaldı. İç Anadolu ve Akdeniz 'kış kuraklığı'ndan en fazla etkilenen bölgeler.

Konular: Türkiye
Bakanlık, gübre, mazot, tohumluk gibi desteklerle birlikte ton başına 50 lira prim uygulamasını sürdüreceğini açıkladı. [Reuters]
türkiye ziraat odaları birliği (tzob) genel başkanı şemsi bayraktar, yağışların her bölgede 2012 yılının altında kaldığını açıkladı. yaşananı 'kış kuraklığı' olarak adlandırıldıklarını söyledi.
 
tzob'a göre 2013 ekim, kasım, aralık aylarında toplam yağış ortalaması 159,1 milimetre oldu. bu geçen yıla göre yüzde 41, ortalamalara göre yüzde 30 düşüş anlamına geliyor.
 
en az yağış alan bölgeler yüzde 49,4 ile iç anadolu ve yüzde 47,7 ile akdeniz oldu.
 
birlik başkanı şemsi bayraktar, 'kış kuraklığı yaşıyoruz. hububat ekiminin yapıldığı tarım alanlarında beklenen yağışın gerçekleşmemesi nedeniyle tohumlarda çürüme riski, bazı alanlarda da yağış yetersizliği nedeniyle kurumalar var' dedi. 
 
bayraktar çiftçilerden suyu tasarruflu kullanmalarını da istedi.
 
kaynak: ajanslar
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;