Türkiye

'Hükümet süreci hızlandırsın'

Hafta sonu HDP heyeti ile görüşen PKK lideri Abdullah Öcalan, çözüm sürecinin pratikleşme aşamasına geldiğini anlattı. Daha geniş kesimlerin önerilerine ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Konular: Kürt sorunu, PKK, KCK

Haberin Öne Çıkanları

Öcalan iş kazalarına tepki gösterdi.

Öcalan, IŞİD saldırısı altında olanların da korunmasını istedi [Fotoğraf: Arşiv]

öcalan, 7 eylül 2014'de görüştüğü hdp grup başkanvekilleri idris baluken ve pervin buldan ile istanbul milletvekili sırrı süreyya önder aracılığıyla bir mesaj yayınladı.

heyetin açıklamasına göre, pkk lideri çözüm sürecinin yeni bir formata döndüğünü belirterek “engelleme, provokasyon, ağırdan alma ve tek yanlı dayatmalara rağmen süreç yeni bir format altında ve yakın dönemde önemli bir pratikleşme aşamasına gelmiştir” dedi.

yeni aşamanın sadece türkiye’nin değil, bölgenin kaderini belirleyeceğini ifade eden öcalan, “özellikle hükümetin bu ciddiyetle meseleye yaklaşması ve hız kazandırması hayati bir önemdedir” dedi. somut adımlara büründürülmeyen hiçbir söylemin pratik bir karşılık oluşturmayacağını vurguladı.

hükümete çağrı

öcalan daha geniş kesimlerin öneri ve katkılarına her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu söyledi:

"tam da bu aşamada gösterilecek ciddiyet ve titizlik bölgemizin önündeki yüz yılı kaosla mı, yoksa bereketli, eşit ve adil bir demokrasiyle mi geçireceğine dönük bir belirleyicilik ihtiva edecektir."

açıklamaya göre, pkk lideri yeni hükümetin hiçbir mazerete sığınmadan müzakereleri başlatacak ilke ve mekanizmaları bir an önce hayata geçirmesi gerektiğini ifade etti.

"hasta mahkumlar tedavi edilsin"

öcalan hasta tutukluların durumuna da dikkat çekti:

“hasta tutsakların durumundaki aciliyet ve onlara dönük yaklaşımdaki lakayıtlık göz önüne alındığında, müzakere ruhu eğer hasta bedenlere can veremeyecekse, bu çözümü halka anlatmak imkansız hale gelecektir. bu mesele bir müzakere maddesi olamayacak kadar insani ve hayati bir hakkın kullanımından ibarettir.

öcalan, hasta mahkumların tedavilerine başlandığı haberini bir an önce duymak istediğini söyledi.

kaynak:hdp

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;